«Tienen la fuerza, podrán avasallarnos, pero no se detienen los procesos sociales ni con el crimen ni con la fuerza. La historia es nuestra y la hacen los pueblos» SALVADOR ALLENDE.

Molt aviat veurà la llum la primera novel·la gràfica de Tigre de Paper! I tot gràcies a vosaltres!

Des de Tigre de Paper l Edicions volem recuperar la memòria dels ‘mil dies’ del govern d’Allende publicant, en català, la novel·la gràfica ‘Els anys d’Allende’. Minuciosament documentada, aquesta novel·la gràfica narra els fets ocorreguts a Xile, des del punt de vista d’un corresponsal nord-americà, que arriba al país tres anys abans del cop d’estat per investigar i escriure sobre el fenòmen de la Unitat Popular. L’obra està escrita per Carlos Reyes i il·lustrada per Rodrigo Elgueta. Va ser publicada l’any 2015, originalment en castellà, per l’editorial Hueders a Xile.

En el context de la nostra activitat política creiem necessari mirar de ben a prop els fets succeïts a Xile entre el 1970 i el 1973. La via xilena al socialisme, amb els seus defectes i virtuts, i amb les resistències internes i externes a les que va haver de fer front, és un fenomen polièdric que no pot deixar d'interpel·lar-nos a aquelles persones que lluitem avui per una transformació radical, política i econòmica del món on vivim.

La novel·la gràfica ‘Els anys d'Allende’ segueix oferint-nos matèria per alimentar i enriquir aquestes reflexions. És per aquest motiu que vam llançar un verkami el passat mes de febrer que va tenir una increïble rebuda. Així que a pocs dies de tancar el verkami podem dir que no només la publicació del llibre ja és una realitat sinó que gràcies a haver acomplert també el nou objectiu podrem tenir els autors xilens amb nosaltres aquest estiu! Si vols formar part d’aquests projecte encara pots fer-ho! clica aquí i fes la teva aportació!