Tupamaros: de l'Uruguay a Mallorca! Presentacions i entrevistes al seu autor, Vicent GalianaVicent Galiana ha viatjat a Mallorca per presentar Tupamaros, del fusell al Parlament (1966-2016) (Tigre de Paper, 2017) a Palma i a Maria de la salut.

Les presentacions realitzades durant aquest cap de setmana, han despertat un destacat interès entre mallorquins i mallorquines (que tenen una vinculació especial amb el moviment dels Tupamaros per la figura d'Antoni Mas)  i ambdues han comptat amb l'assistència de desenes de persones.

La premsa també s'ha fet especial ressò de la presència de l'autor valencià a l'illa i diversos dels principals mitjans de Mallorca han volgut entrevistar-lo. A continuació us deixem alguns fragments destacats d'aquestes peces.

"El govern del Frente Amplio, que està afrontant ja la seua tercera etapa, ha millorat les condicions de vida dels uruguaians en un context mundial de crisi econòmica i en una conjuntura continental de retrocés dels governs progressistes. Les xifres ho demostren. La seua acció de govern ha perdut ambició i és evident que no ha estat capaç de trobar solució a alguns dels problemes estructurals del país. Però crec que el balanç general del govern ‘frenteamplista’ és positiu per a les majories socials de l’Uruguai." llegeix l'entrevista sencera a Ara balear clicant aquí

L'autor també va participar al programa La vila del Pingüí a Ona mediterrània. Podeu escoltar l'entrevista aquí:El diari Última hora també va redactar una peça on ens presenta l'autor i el llibre i ens permet conèixer tant la trajectòria de Galiana com les seves motivacions per escriure sobre els Tupamaros. Finalment ens presenta l'obra i ens convida a llegir-ne més. En destaquem les paraules de l'autor: "Aporta claus per discutir els processos polítics en l’actualitat. És una història de superació dels debats que estan tenint les esquerres europees en l’actualitat."


Podeu llegir tota la notícia a continuació.