Tigre de Paper | Edicions publiquem un total de fins a 7 novetats de cara a aquest Sant Jordi. En aquesta notícia les anirem recollint totes perquè pugueu veure ràpidament la informació més destacada de cadascuna d'elles. Assaig i narrativa que van des del feminisme, fins a la 
novel·la històrica passant per la filosofia marxista, la recuperació dels clàssics i també per l'aposta d'autors nostrats amb històries sempre punyents i reveladores. Ens acompanyes a descobrir tot el que hem preparat per a aquest inici de 2019?

.
.

                           


'Qui vol el fi, vol els mitjans' d'Antonio Gramsci. Molt poc hem pogut gaudir d'un clàssic i referent pel marxisme com és Gramsci en la nostra llengua. És per això que per nosaltres va ser una aposta imprescindible comptar amb aquesta acurada selecció a cura de Joan Tafalla que ens acostarà a una figura imprescindible en el seu període de màxima activitat política amb textos d'entre 1917 i 1926. (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)


                     'Futbol al país dels soviets' de Carles Viñas. Com va passar el futbol de ser un esport de l'elit i la colònia estrangera a convertir-se en l'esport rei del primer estat socialista del món? Com un joc burgès va acabar esdevenint el passatemps predilecte de les classes populars russes i va esdevenir un esport realment de masses? Quin era el posicionament dels bolxevics davant tot això? En van treure benefici propi? Això i molt més ens descobreix aquest sorprenent assaig de Carles Viñas. (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)
                           

'Feminisme per al 99%. Manifest.' De Cinzia ArruzzaTithi Bhattacharya, Nancy Fraser. Aquest és un manifest que parla de temes incòmodes, que no busca que les dones ocupin al mateix nivell que els homes els llocs de poder dins la societat sinó que entén que les dones només podran ser lliures enderrocant aquest poder. És un manifest per a aquelles per a qui tindria un impacte superior incrementar el salari mínim o impulsar un servei sanitari i de cura dels fills universal que tenir més dones com a directores executives a les empreses o als seients del Parlament. Un manifest que ens explica que l'únic feminisme alliberador és el que també ens allibera de les opressions de classe i de raça. Un feminisme per al 99% (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)
                           


'Altai' de Wu Ming. El debut de Wu Ming 'Q' va sorprendre i encisar a parts iguals a lectors de mig món. Ara, anys després, Wu Ming tornen a l'escenari de la seva primera per seduir-nos de nou. 15 anys després d'allà on acabà 'Q' comença 'Altai' i de ben segur que el col·lectiu d'escriptors italians tornaran a seduir-nos de nou amb aquesta novel·la ambientada en l'Europa de l'edat mitjana on hi trobarem ecos de revoltes, intrigues, enfrontaments entre civilitzacions, persecució religiosa amb un propòsit clar: reescriure la història i que no només es llegeixi la ploma dels vencedors. (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)


'Madrit' és el debut literàri de Jordi Navarro Garcia, que porta anys informant-nos de l'actualitat política i social de Madrid com a corresponsal de diversos mitjans catalans. En aquesta impactant novel·la ens mostra un Madrid futurible on un partit d'extrema dreta està creixent amb força a la ciutat i un periodista català n'afronta l'investigació amb l'ajuda d'una parella d'amics. Una novel·la trepidant que ens treurà l'alè però no l'esperança. (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)

'Reforma o revolució' és un dels textos de referència per al marxisme, d'una de les seves autores més importants, Rosa Luxemburg. Aquest text, publicat ara per primera vegada en català recull el plantejament revolucionari derivat de l’anàlisi de la lluita de classes, segons el qual no es pot assolir l’alliberament social a través de simples reformes dins del sistema capitalista. Aquest debat, segueix viu dins l'esquerra actualment i per això en aquesta edició s'ha incorporat un estudi introductori a càrrec de Vidal Aragonés que aterra la qüestió a l'actualitat i en el nostre context polític. (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)


'Petrograd, Xangai' és el llibre que recull les conferències d'Alain Badiou, un dels filosofs marxistes vius més importants d'Europa, entorn a dos dels esdeveniments claus per a l'esquerra del segle XX. Badiou desgrana en aquest llibre l'herència i ensenyances que ens deixen la revolució russa i la revolució cultural xinesa que en última instància, van acabar fracassant. Tot i això, les comunistes en podem aprendre molt d'aquests fracassos i extreure'n ensenyances per a l'esdevenir comunsita  (clica aquí per saber-ne més o comprar el llibre!)