TÍTOL Leila Khaled, el meu poble vuirà.
Autobiografia d’una revolucionària

AUTOR George Hajjar, Leila Khaled

PÀGINES 246 pàg.

PREU 15| 12,75€ (subscriptores)

ISBN 978-84-941664-2-6

COL·LECCIÓ Les set vides
DRETS Creative Commons, BY NC ND

TRADUCCIÓ Ares Dalmau

 

 

SINOPSI ::

“Sóc de la ciutat de Haifa, però gairebé no recordo la llar de la meva infància. Puc veure la zona on jugava de petita, però de casa nostra només en recordo l’escala. Se’m van endur amb quatre anys, i no vaig tornar a veure Haifa fins molt després. Vaig tornar a la meva ciutat vint-i-un anys més tard, el 29 d’agost de 1969, quan el camarada Salim Issawi i jo vam expropiar un avió imperialista i vam tornar a Palestina per retre homenatge al nostre país ocupat i per mostrar que no havíem abandonat la nostra pàtria. Irònicament, l’enemic israelià, impotent, ens va escortar amb els seus avions francesos i americans”

Leila Khaled és una més de les milers i milers de palestines que han crescut entre l’ocupació militar israeliana i la resistència palestina, i que al llarg de la seva vida han hagut de decidir, sense gaires opcions, quin camí prenien, assumint-ne totes les conseqüències.

El seu pas a la lluita armada, i la participació en operacions destinades a cridar l’atenció del món davant l’opressió invisible que patia Palestina, com el segrest d’avions, l’han convertida en un personatge molt conegut. Estimada, apreciada i admirada per generacions de palestines i solidàries d’arreu del món; i temuda, odiada i criminalitzada per les defensores del sionisme i les seves aliades internacionals.

El llibre “Leila Khaled, el meu poble viurà. Autobiografia d’una revolucionària” s’escriu l’any 1971 i s’edita l’any 1973, a partir de les converses que George Hajjar manté amb Leila Khaled.

“Jo sabia que hi havia de jugar un paper: em vaig adonar que la meva missió històrica era com la d’un guerrer en l’inevitable batalla entre opressors i oprimits, explotadors i explotats. Vaig decidir convertir-me en una revolucionària per poder alliberar el meu poble i a mi mateixa.”

 

AUTORIA ::

GEORGE HAJJAR, LEILA KHALED

  •  George Hajjar: Professor del departament d’Estudis Integrats de la Universitat de  Waterloo (Canadà), esdevé company de lluita de Leila Khaled i membre del Front  Popular per l’Alliberament de Palestina.

Leila Khaled: Nascuda a Haifa (Palestina) l’any 1944, juntament amb la seva família es veu obligada a abandonar Palestina l’any 1948 (any de creació de l’Estat d’Israel) i s’estableix als camps de refugiats del Líban. Als 15 anys s’uneix a la Fundació del Moviment Nacionalista Àrab, precursor del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (organització política laica i d’esquerres palestina). El 1969 i el 1970 va protagonitzar el segrest de dos avions per tal de cridar l’atenció internacional de l’ocupació militar que patia Palestina. El primer resultà tot un èxit, i el segon, degut a la intervenció de les autoritats israelianes, acabà amb la mort del seu company i ella fou detinguda a Londres. Posteriorment fou alliberada a través d’un intercanvi de presoners, i des d’aleshores viu a l’exili. Actualment segueix participant de la lluita del poble palestí a través de les organitzacions Front Popular per l’Alliberament de Palestina, el Consell Nacional Palestí i la Unió General de Dones Palestines.

 

COL·LECCIÓ: Les 7 vides, llavors de revolta:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2478 Com és la mort de les qui mai no moren? La col·lecció “Les set vides, llavors  de revolta” ens ho pretén explicar a través de biografies. Biografies de vides  lluitadores, èpiques, senzilles, aclamades i oblidades, llavors en el seu  exemple d’una revolta que a totes ens brota dins la consciència.