TÍTOL
La Torre de la Serra

AUTOR Joni D.

PRÒLEG Jann Marc Rouillan

PÀGINES 88 pàg.

PREU 12| 10,20€ (subscriptores)

ISBN 978-84-943205-8-3

COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS Creative Commons, BY NC ND

TRADUCCIÓ DEL PRÒLEG Oriol Valls

CORRECCIÓ Eduard Seoane

 

 

SINOPSI ::

La seva vida, el seu exili, havia començat abans de néixer, en el moment que la padrina va acollir aquells tres guerrillers.

El fil roig i el negre de les histories d’ahir i d’avui. Una partida de maquis arriba a la torre de la Serra, un grup autònom es prepara per una acció armada, un inspector franquista segueix la pista dels subversius, un jove ha de creuar la frontera cap a l’exili, històries que són la nostra historia, la resistència al poder que arriba fins avui dia.
El temps canviant d’unes vides que són les d’abans i les d’ara, d’unes lluites, unes vivències que ens recorren per dins, els exilis i les resistències, de les marxes forçades i dels difícils retorns, de la duresa distància però també de la calidesa del retrobament. Molt més que l’èpica de la subversió, La Torre de la Serra és un relat sincer i proper sobre el costat humà de la subversió armada.

 

AUTORIA ::


JONIJONI D.
va néixer el 1968 i des de jove va fer girar la seva vida al voltant de la cultura. Entre 1982 i 1996 va fer de music, cantant, periodista, editor fonogràfic i promotor, sempre d’una manera no professional en el sentit econòmic de la paraula. El 1997 va crear l’empresa de promoció musical Hace Color i, alguns dels seus grups van donar, si més no, mitja volta al món. L’any 2004, en plena crísi del mercat discogràfic, va crear el segell Kasba Music que ha editat al voltant de 100 discos fins l’actualitat.A finals de l’any 2010 va publicar el seu primer llibre “Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80” (La Ciutat Invisible), un llibre que recollia les seves memòries de joventut i que va rebre una gran resposta per part del públic.Com ell mateix explica avui dia, aquell primer llibre només va pretendre ser un experiment mitjançant el qual poder valorar la seva capacitat d’escriure abans d’atrevir-se, o no, a fer el seu segon treball “Grups Autònoms. Una crònica armada de la Transacció democràtica” (El Lokal, 2013).

PRÒLEG ::


jannmarcrouillanJANN MARC ROUILLAN
. Jann-Marc Rouillan, és un militant d’extrema esquerra i escriptor francès, fundador i cap del grup armat Action Directe. Durant els anys 1970 Rouillan va participar a Espanya a la creació del Moviment Ibèric d’Alliberament i dels Grups d’Acció Revolucionària Internacionalista (GARI), organitzacions d’agitació armada que van formar part del moviment obrer clandestí antifranquista a l’àrea de Barcelona[5] i al sud de França.

COL·LECCIÓ: Lletrafelina, el roig dins el negre

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2478 La col·lecció Lletrafelina (el roig dins el negre) va més  enllà de la cacera de les lectores més addictes a les lletres,  busca afinar-nos aquells sentits més adormits de la consciència. Engloba aquelles novel·les que pel seu caràcter, per la seva temàtica, per la seva voluntat, pretenen fer-nos còmplices de la trama.

Posar el roig dins el negre, el moviment dins l’obra estàtica, la realitat dins l’imaginari, la pregunta dins l’afirmació, el sentit dins l’acció. Posar el roig dins el negre per fer de la lectura una passió que gaudint ens ajudi a formar-nos, a combatre dogmes i apaties, a conjugar l’urpa i la carícia en un món novel·lat de real fantasia.

 

Tagged with: