Tigre de Paper edicions arriba a un acord per editar les ponències en català de Comunismo 17, congres internacional per commemorar la revolució russa, que es fa a Roma.

Tigre de Paper editarà en català les ponències dels 5 dies de xerrades i tallers amb més de trenta dels intel·lectuals més prominents d’avui i centenars de militants d’arreu d’Europa.

Roma-Barcelona, 2 de desembre de 2016 – “Avui no hi ha més alternativa que el comunisme”: això ha esdevingut una evidència, i d’aquí neix la iniciativa organitzada per un grup d’investigadors, militants i gestors culturals italians: una convenció sobre el comunisme que serà el gener del 2017, el primer mes del centenari de la Revolució d’octubre.

En una escena global caracteritzada per la crisi de democràcia i per un empobriment general de la classe treballadora, on els vents de guerra estan bufant amb una força creixent, el comunisme és cada cop més actual.

L’aposta dels organitzadors de la conferència tenen la intenció de reviure la necessitat d’un canvi radical com l’únic camí que queda per escapar de la involució impressionant dels models polítics i econòmics actualment hegemònics.

L’editorial Tigre de Paper, referent del pensament crític en llengua catalana, editarà les diferents ponències en català en un llibre durant 2017 mentre que altres editorials referencials a nivell europeu ho faran en les següents llengües: anglès, francès, espanyol, català, i naturalment italià.

L’editorial i l’associació organitzadora han firmat un conveni de col·laboració per difondre els resultats del congrés internacional pels lectors catalans.

Pensadors i intel·lectuals d’arreu del món han estat convidats per parlar i definir aquesta perspectiva: Slavoj Zizek, Paolo Virno, Etienne Balibar, Jacques Rancière, Wang Hui, Terry Eagleton, Toni Negri i Michael Hardt, per citar uns quants, diàleg amb activistes joves com la feminista francesa Morgane Merteuil, o Mario Candeias de la Fundació Rosa Luxemburg.

C17 és també una exposició d’art titulada La sensibilitat del Comú que explora els temes de les conferències. Serà inaugurada a la Galeria Nacional d’Art Modern de Roma el 14 de gener, i estarà oberta al públic fins al 22 de gener.

Els organitzadors de C17 estan llançant una campanya de micromecenatge per tal de finançar la iniciativa que és completament autogestionada, amb un objectiu de 19.000 euros (per més informació http://www.derev.com/c17rome/).

http://www.communism17.org/en/