Els estralls de la memòria


NOM Els estralls de la memòria

AUTOR Jaume Rausell

CORRECCIÓ Maria José Asins

PÀGINES 336 pàg. 

PREU 16€ | 13,60€ (subscriptores) 

ISBN 978-84-944954-4-1

COL·LECCIÓ Lletrafelina
DRETS
Creative Commons

 

 

 

 

 

SINOPSI ::

Jaume Rausell, en la seua òpera prima, Els estralls de la memòria, ens conta de forma apassionada i apassionant, com es concreta en un indret específic del País Valencià la tragèdia general d’allò que arreu l’estat s’anomenaria Guerra Civil Espanyola. Amb un vocabulari precís, acurat i acadèmic alhora que popular, ens mostra un país socialment antiquat, moralment polaritzat i econòmicament empobrit. Ens mostra una realitat esgarrifosa; la culminació de la bogeria, la impossibilitat d’enteniment, la d’uns interessos incompatibles, contraposats… Una societat que s’esquinçava, en la qual acabarien matant-se els uns als altres… Un final al qual portava inevitablement una dinàmica històrica imparable, impossible de reconduir. Temps d’enfrontament entre el desig d’aproximació a una utopia i la resposta d’un règim antic, caduquejat i violent, impenitent i sistemàticament cruel en la venjança, en la nova submissió. La novel·la ens deixa interrogants: aquestes insurreccions són periòdiques? Quant de temps manca perquè el poble es revolti novament? I també certeses: la lluita és dura i l’enemic poderós, sembla que no hi ha canvi sense patiment, qui ostenta el poder no el deixa voluntàriament. En Els estralls de la memòria, Jaume Rausell aproxima el lector, de forma magistral, alhora que crua, a uns personatges que ens semblen familiars, a una societat que encara que llunyana, reconeguem. Ens transporta, doncs, amb tota la intensitat, a un drama que hi va existir i no hem d’oblidar, les ferides del qual, malgrat el temps, encara supuren. J.J. Morant Deusa

AUTOR ::

JAUME RAUSELL

Nascut a València el 1969, des de la seva posició de mestre de català de secundària, és un lluitador incansable per la recuperació i dignificació de la nostra llengua front a l’hostilitat de la realitat sociolingüística de les comarques que envolten la capital del Túria. Debuta en el panorama literari català amb la novel·la que teniu a les mans; materialització de l’enuig i la desplaença que mostra l’autor pel caire i la deriva de la societat occidental actual i del compromís per la creació d’un món més just, amb la paraula com a eina de denúncia, alhora que precursora d’altres escrits igualment controvertits per la immediatesa de les incògnites que presenten.

COL·LECCIÓ: Lletrafelina, el roig dins el negre

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2478 La col·lecció Lletrafelina (el roig dins el negre) va més  enllà de la cacera de les lectores més addictes a les lletres,  busca afinar-nos aquells sentits més adormits de la consciència. Engloba aquelles novel·les que pel seu caràcter, per la seva temàtica, per la seva voluntat, pretenen fer-nos còmplices de la trama.

Posar el roig dins el negre, el moviment dins l’obra estàtica, la realitat dins l’imaginari, la pregunta dins l’afirmació, el sentit dins l’acció. Posar el roig dins el negre per fer de la lectura una passió que gaudint ens ajudi a formar-nos, a combatre dogmes i apaties, a conjugar l’urpa i la carícia en un món novel·lat de real fantasia.