La claveguera marró


NOM La claveguera marró

AUTOR Roger Suso

PRÒLEG Rafael Poch-de-Feliu

CORRECCIÓ Maite Puig

PÀGINES 408

PREU 14€ | 11,90€ (subscriptores) 

ISBN 978-84-944954-3-4

FORMAT 10,5 X 17 butxaca

DRETS Creative Commons

 

 

 

 

 

SINOPSI ::

La imatge idíl·lica d’Alemanya va quedar en paper mullat quan, l’any 2011, un escamot neonazi responsable de tres atemptats amb bomba, quinze robatoris a bancs i una desena d’assassinats comesos arreu del país entre 2000 i 2007 va ser descobert. Menys una dona policia, la resta de les víctimes eren migrants. L’escamot, conegut com a NSU, estava empeltat en el moviment neonazi de tot el país i envoltat per informants pagats per diferents organismes de seguretat i d’espionatge de l’Estat alemany, un estat que va encobrir-los i que va investigar les morts basant-se en clixés i prejudicis racistes. A més d’endinsar-se en la trama de l’NSU, La claveguera marró és un viatge per tota la història recent de la violència neonazi a Alemanya, des de la Segona Guerra Mundial fins avui.

AUTOR::

ROGER SUSO

Roger Suso (Castellar del Vallès, 1982) és periodista i politòleg. Coordinador de la secció Internacional del periòdic català Directa i corresponsal a Berlín des de 2010. També ha informat des de Polònia, Suècia o Guatemala per a diversos mitjans. Coautor de El último europeo (La oveja roja, 2014).

 

PRÒLEG::

RAFAEL POCH-DE-FELIU

Rafael Poch-de-Feliu (Barcelona , 1956) Va estudiar història contemporània a Barcelona i història de Rússia a Berlín Oest. Va ser corresponsal de Die Tageszeitung a Espanya, redactor de l’agència DPA a Hamburg i corresponsal itinerant a Europa de l’Est de 1983 a 1987 . Des de 1988 fins 2002 va ser corresponsal de La Vanguardia a Moscou, on ha estat un dels periodistes occidentals més longeus. Des del 2002 fins el 2008 va ser-ne corresponsal a la Xina i des del 2008 al 2015 a Berlín. En l’atualitat segueix sent corresponsal de La Vanguardia, ara a París.

COL·LECCIÓ: Urpes, les armes del tigre

:::

urpes“Urpes (les armes del tigre)” agrupa les obres en format d’assaig escrites per analitzar, criticar i subvertir l’ordre de la selva, de la nostra societat.

Redactades des d’un escriptori sota la llum d’una espelma, des d’una biblioteca plena d’enciclopèdies, des d’un campament guerriller al mig de la selva, davant l’ordinador en un pis de la metròpoli… Aquestes són les armes per dur a terme un combat intel·ligent. Són les urpes per esquinçar les lleis, normes i directrius que s’interposin en el camí de la lluita. Perquè “sense teoria revolucionària no hi ha pràctica revolucionària”, ens cal esmolar les urpes.