La mirada de Michonne, guia d’autodefensa feminista

 

pomes_petit

TÍTOL La mirada de Michonne, guia d’autodefensa feminista

AUTOR Rubén Sànchez Ruiz

PÀGINES 94 pàgines 

PREU 10| 8,5€ (subscriptores)

ISBN 978-84-941664-9-5

COL·LECCIÓ Urpes
DRETS Creative Commons, BY NC ND

 

 

 

 

 

SINOPSI ::

La mirada de Michonne, sí, Michonne: dona i negra, amb rastes llargues, amb la seva catana, preparada en tot moment per a l’enfrontament amb els zombies machirulos… En els seus ulls hi ha molt més que una manera de mirar; transmet moltes emocions, coratge, valentia, resiliència…

És una sensació global, una actitud de fermesa, que diu: “aquí estic i no et tinc por”. L’equivalent d’aquesta mirada en karate es diu Zanshin, difícil de traduir, per la quantitat de petites conductes i gestos que guarda. Totes aquestes accions constitueixen formes d’autodefensa i, en aquesta petita guia, n’hi ha sintetitzades algunes. Perquè cap agressió masclista quedi sense resposta és imprescindible l’autodefensa feminista.

AUTORIA

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2819RUBÉN SÀNCHEZ RUIZ, psicòleg, formador, budoka i activista feminista. Nascut a Barcelona el 21 de juliol de 1977 al barri del Carmel, va iniciar la seva vida laboral treballant en diferents barris en situació d’exclusió social. Des de fa 12 anys treballa en l’àmbit de la victimologia acompanyant dones que han patit violència masclista en la seva recuperació. Exactament els mateixos anys porta practicant Karate-Do; actualment és cinturó negre 1r dan de l’estil Shito-Ryu. En el seu procés de deconstrucció masculina permanent, l’octubre de l’any 2010 va crear el blog El dit a la nafra. Un any més tard en va compilar els millors textos i autoedità el primer llibre: Un any posant el dit a la nafra. Actualment, el blog rep una mitjana de 2000 visites cada mes. S’autodefineix com a autodidacta resilient.

 

COL·LECCIÓ: URPES, les armes del tigre

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2478La col·lecció Urpes les armes del tigre agrupa les obres en format d’assaig escrites per analitzar, criticar i subvertir l’ordre de la selva, de la nostra societat.

Redactades des d’un escriptori sota la llum d’una espelma, des d’una biblioteca plena d’enciclopèdies, des d’un campament guerriller al mig de la selva, davant l’ordinador en un pis de la metròpoli… Aquestes són les armes per dur a terme un combat intel·ligent. Són les urpes per esquinçar les lleis, normes i directrius que s’interposin en el camí de la lluita. Perquè “sense teoria revolucionària no hi ha pràctica revolucionària”, ens cal esmolar les urpes.