Quan la por canvia de bàndol, les claus de la desobediència civil als Països Catalans

 

pomes_petit

TÍTOL Quan la por canvia de bàndol, les claus de la desobediència civil als Països Catalans

AUTOR Diverses autores. Coordinació: Alerta Solidària

PÀGINES 104 pàgines 

PREU 10| 8,5€ (subscriptores)

ISBN 978-84-941664-7-1

COL·LECCIÓ Urpes
DRETS Creative Commons, BY NC ND

 

 

 

 

 

SINOPSI ::

Les prohibicions i les amenaces de l’Estat, ja sigui contra el minvat autogovern del Principat de Catalunya, o contra els drets fonamentals de la classe treballadora d’arreu dels Països Catalans, ens obren un futur immediat ple d’incerteses.
Mirant al passat veiem una història farcida de resistències i xarxes solidàries que ens han fet perviure com a poble. Malgrat la duresa de la repressió extrema, i malgrat les nombroses derrotes, afirmem que “som i serem” en tant que en hem lluitat, lluitem i lluitarem.

Presentem aquest treball per aprofundir en l’anàlisi i coneixement de l’eina clau a qui tothom apel·la però sovint sense saber què és i com funciona. Estudiem la desobediència civil des de perspectives diferents. El seu encaix en l’ordenament jurídic. La seva interrelació amb la pràctica dissident dels moviments socials. Els fruits que ens ha donat. I encarant els reptes immediats, els consells bàsics per dur-la a la pràctica de manera massiva, necessàriament organitzada i amb una estratègia clara. Recordem exemples recents i antics. I retem un nou homenatge als qui ens han llegat l’orgull i la dignitat de ser el que som. De saber, enmig de tanta incertesa, que el futur de llibertat o de submissió dependrà només de nosaltres.

Tens a les mans els arguments per a la desobediència civil. I consells per dur-la a terme. Una eina més per desobeir. Una crida a actuar. Ara, aquí, nosaltres. Som-hi!

AUTORIA

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2778COORDINACIÓ: ALERTA SOLIDÀRIA: és  l’organització de l’Esquerra  Independentista que dóna  cobertura jurídica i política a  aquelles persones represaliades pel seu compromís polític amb la llibertat del nostre país, els Països Catalans, i la defensa dels nostres drets, els de la classe treballadora. Creada a partir del Procés de Vinaròs (any 2000), de renovació de l’Esquerra Independentista, va prendre el relleu antirepressiu als Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans. A més de la defensa de les persones represaliades, imparteix formació i assessorament antirepressiu.

EVA SERRA I PUIG (Barcelona, 1942), professora emèrita d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Elseu àmbit d’investigació és la història agrària i la història política i institucional de la Catalunya moderna. Entre els seus treballs destaquen Pagesos i senyors a la Catalunya del segle XVII (1988), Escrits polítics del segle XVII (1995) i la direcció de l’edició de les Corts catalanes dels segles moderns iniciada amb les de Montsó de 1585 (2001-2010). Forma part del consell de redacció de la revista «Recerques» i és membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Militant independentista des dels anys 60, ha estat detinguda en diverses ocasions i va ser membre i impulsora dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans.

BENET SALELLAS I VILAR (Girona, 1977). Llicenciat en filologia i DEA en dret penal, és advocat de professió. Ha estat defensor de moltes persones en el marc de la repressió política, també ha assistit davant dels tribunals víctimes del sistema econòmic i penitenciari. Com activista ha participat en diferents moviments socials, des del moviment estudiantil i la Plataforma Aturem la Guerra passant pel moviment okupa, així com una llarga etapa al Centre Social la Màquia de Girona. En l’actualitat està vinculat a la cup i forma part de la seva Comissió de Juristes. És pare d’en Siset i en Germinal.

MARIA FERRER I MARTÍNEZ (Terrassa, 1966). Activista des de mitjans dels any 80, a assemblees i col·lectius independentistes, feministes, okupes i antirepressius. Represaliada l’any 1995 va patir la tortura sota la Llei Antiterrorista en mans de la Guàrdia Civil. Actualment és membre de l’Associació Memòria contra la Tortura, de la cup i participa, també, a l’AMPA de l’escola pública de la seva filla. És madrastra de la Valentina i mare de la Cinta. Col·laboradora habitual d’Alerta Solidària.

RAMON PIQUÉ I HUERTA (Montcada i Reixac, 1961). Activista des de finals dels anys 70, a col·lectius independentistes va ser membre dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans. Detingut i torturat per la Guàrdia Civil durant l’Operació Garzon, l’any 1992. Actualment és membre de l’Associació Memòria contra la Tortura, de la CUP i participa, també, al moviment veïnal i a l’ampa de l’escola pública de les seves filles. És pare de la Valentina i de la Cinta.

ESTHER SANCHO I CEPERO (Barcelona, 1974). Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida el 1998. Ha treballat per al sindicat CGT com a Secretària d’Acció Social a Ponent de 2000 a 2007. Actualment treballa en un despatx col·lectiu on ha portat nombrosos casos de repressió política. Guanyadora de la beca de recerca Cristina de Pizan, de l’Ajuntament de Lleida, amb un treball col·lectiu sobre immigració i gènere. És membre de la Comissió de Juristes de la CUP i va encapçalar la llista d’aquesta formació a les eleccions municipals del 2011. Membre de la Comissió de Defensa dels Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Lleida.

 

COL·LECCIÓ: URPES, les armes del tigre

:::

http://www.tigredepaper.cat/wordpress/?attachment_id=2478La col·lecció Urpes les armes del tigre agrupa les obres en format d’assaig escrites per analitzar, criticar i subvertir l’ordre de la selva, de la nostra societat.

Redactades des d’un escriptori sota la llum d’una espelma, des d’una biblioteca plena d’enciclopèdies, des d’un campament guerriller al mig de la selva, davant l’ordinador en un pis de la metròpoli… Aquestes són les armes per dur a terme un combat intel·ligent. Són les urpes per esquinçar les lleis, normes i directrius que s’interposin en el camí de la lluita. Perquè “sense teoria revolucionària no hi ha pràctica revolucionària”, ens cal esmolar les urpes.