Una Nova Alba

A destemps per l’Amèrica bolivariana


NOM Una Nova Alba, a destemps per l’Amèrica bolivariana

AUTOR Roger Sànchez Esteban

PÀGINES 288 pàg.

PREU 15€ | 12,75€ (sòcies)

ISBN 978-84-938960-6-5

COL·LECCIÓ Lletrafelina

DRETS Creative Commons

 

 

 

 

 

La Nostra Amèrica: des dels baixos fons de Caracas a les metgesses cubanes, des dels guerrillers colombians a Gabriel García Màrquez passant pel couchsurfing, els Casals Catalans, el Machu-Picchu, Che Guevara, la Santiago de Xile més rebel, el Boca Juniors i un llarg etcètera. Tot això, i molt més, és ben present a Una nova Alba, a destemps per l’Amèrica bolivariana. L’autor ens ofereix un trepidant llibre de viatges, un assaig crític i un lúcid exercici antropològic sobre l’Amèrica bolivariana, sobre un continent que es fa i es desfà permanentment. Des d’una perspectiva catalana, el llibre traça un ampli recorregut per aquella Amèrica Llatina que en les darreres dècades ha recobrat el seu camí cap a la plena independència: la Veneçuela bolivariana, la Bolívia d’Evo Morales i l’Equador de Rafael Correa, però també per aquella Amèrica més desconeguda de les fàbriques ocupades d’Argentina, dels vells Tupamaros d’Uruguai o de la misèria més absoluta del Xile més neoliberal. Una nova alba ens permet conèixer com viu i com pensa l’Amèrica bolivariana amb una visió crítica i desmitificadora que parteix de l’experiència del propi autor. D’un autor, cal dir-ho, que sap que el seu cor batega al mateix ritme que l’Amèrica de Bolívar i que desitja que el seu poble, els Països Catalans, comenci també a fer-ho.

AUTOR ::

ROGER SÀNCHEZ ESTEBAN

Nat a Barcelona el 1980, he viscut tota la vida a Sant Andreu de Palomar. Amant de la mar, lluito per ma terra al ball del foc, que és cultura i vida d’uns Països Catalans que malden per sa llibertat. És aquesta lluita la que em fa ser també internacionalista: no s’entén una sense l’altra, és la dialèctica constant. Col·leccionista de títols acadèmics inútils, prefereixo créixer al caliu del carrer, malgrat la repressió. Impulsor impulsiu de projectes i propostes, m’apassionen la lluita i viatjar. Escriptor lletraferit, sense música no podria viure. Cap-quadrat aprenent a improvisar, coopero molt millor que competeixo. A la nostra revolució s’ha de poder ballar, riure, follar i odiar: la lluita és vida. Volgudament anònim, despullat en públic amb aquest llibre.

https://adestemps.wordpress.com/

PRÒLEG I EPÍLEG:::

JOAN SEBASTIÀ COLOMER

milita a l’Esquerra Independentista des de 1998, any que va ingressar a la PUA (Plataforma per la Unitat d’Acció). És militant d’Endavant des de la seva fundació l’any 2000 i membre de la redacció de L’Accent des dels primers números, l’11 de setembre i el 9 d’octubre del 2002. Com que tot això no dóna de menjar, treballa professionalment com a cantant d’òpera, sarsuela, cançó clàssica (per dir-ho d’alguna manera) i oratori. Els estudis musicals els va realitzar al Conservatori del Liceu alhora que es llicenciava en Filosofia a la UB. D’això últim no n’ha tret cap tipus de profit material ni polític car, com és sabut, Marx i el marxisme -que és la única filosofia amb interés polític real- estan subtilment prohibits en el nostre món acadèmic.

ANÍBAL GARZÓN

és sociòleg, llicenciat en Estudis Internacionals sobre l’Amèrica Llatina i posseeix un màster en Desenvolupament Internacional. Ha tingut experiències de treball, tant en la Cooperació Internacional com en la comunicació i la investigació social, en països com l’Argentina, Cuba, la selva colombiana, Veneçuela, Angola, Perú, l’Equador, Xile i Bolívia, on hi resideix des de fa tres anys. Ha estat corresponsal del diari català El TRIANGLE i és membre del grup executiu del web d’informació KAOSENLARED. Ara mateix, pertany a l’equip de la corresponsalia de la televisió d’Iran en castellà HISPAN TV, on també hi és com a analista.

PREMSA ::