Aquí també, Domitila! Ampliar

Aquí també, Domitila!

Nou producte

Autoria: David Acebey i Domitila Chúngara
Col·lecció: Les 7vides
Pàgines: 270
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-941664-8-8


Recull el testimoni de la revolucionària boliviana Domitila Barrios Cuenca. Entre les seves pàgines hi trobem relats de lluites contra les injustícies, reflexions sobre la solidaritat entre pobles i entre companyes, i un fil conductor carregat de tendresa, empenta i perseverança.

Més detalls

15,00 € amb impostos

SINOPSI ::

Aquest llibre recull el testimoni de la revolucionària boliviana Domitila Barrios Cuenca, durant la vaga de fam que va fer caure la dictadura d’Hugo Banzer el 1978 i durant les seves gires a l’exili per Europa i Amèrica els anys posteriors. Entre les seves pàgines hi trobem relats de lluites contra les injustícies, reflexions sobre la solidaritat entre pobles i entre companyes, i un fil conductor carregat de tendresa, empenta i perseverança.


«Aquí també, Domitila!» és el que li deien quan denunciava les injustícies que vivia el seu poble. A les faveles del Brasil, xerrant amb les minories ètniques del Canadà, en els actes de denúncia de l’agressió imperialista a l’Amèrica Central…


Enmig d’una de les seves conferències a Europa, contestant la pregunta d’una dona preocupada amb la situació de fam i pobresa dels nens i nenes bolivians, és ben clara i afirma: «com més gran sigui l’ajuda a la lluita dels nostres pobles, més aviat se solucionaran els problemes de tots els nens». Domitila ens mostra com les lluites contra les injustícies i la solidaritat internacionalista són causes polítiques, i que s’han d’enfrontar i treballar com a tals.

Nascuda a Pulacayo el 1937, va morir uns mesos després d’acordar la present edició en català, el març de 2012.En un sentit homenatge, ens disposem a donar contingut a les seves paraules: «Seria important que tots els qui visitem altres llocs poguéssim explicar el què veiem, perquè els mitjans de comunicació internacionals, en la seva majoria, estan controlats pels capitalistes i distorsionen les informacions, la realitat.» Aleshores, el llibre també és un mitjà de comunicació i de lluita.

Domitila Barrios de Chúngara

David Acebey recollint el testimoni oral de Domitila 

David Acebey (Bolívia, 1945) És fotògraf, artesà del cuir, ajudant de manobre, guionista, docent universitari i mil oficis més, però sempre un narrador que s’ha mantingut a l’ombra. Té més d’una desena de llibres publicats, també més de deu de premis en concursos literaris, fotogràfics i audiovisuals. Traduït a 8 idiomes la seva obra també ha estat inclosa en estudis acadèmics i antologies narratives diverses. Actualment es dedica al treball artesà del cuir per a poder finançar la seva addicció a la paraula escrita.

Domitila Barrios de Chungara (Bolívia, 1937 – 2012) Va ser una líder obrera i feminista boliviana. D’origen subaltern de ben jove ja va haver de dedicar-se a la mineria per a fer-se càrrec de les seves cinc germanes i la seva malalta mare. Al mateix temps s’afilià al comitè de mestresses de casa de la mina on treballava, aviat fou nombrada secretaria del comitè. Començava així la seva vida militant que allargà fins al mateix dia de la seva mort. Coneguda per ser pedra d’ensopegada de les dictadures militars bolivianes d’entre 1964 i 1982 les dues vagues de fam realitzades el 1977 i el 1978 -a les que s’hi unirien milers de bolivians- van significar la caiguda del règim d’Hugo Banzer. Nominada a premi Nobel de la Pau el 2005 va morir de càncer als 74 anys el març de 2012. Fins llavors, però, no va descansar en la tasca revolucionària i fins i tot en la dècada dels 80 quan va ser condemnada a l’exili va dedicar els seus dies en fer una gira per Amèrica i Europa difonent la situació política a Bolívia i explicant la cruesa de les dictadures que l’estaven assolant.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: