Històries secretes Ampliar

Històries secretes

Nou producte

Autor: Ramon Breu Panyella
Col·lecció: Lletrafelina
Pàgines: 164
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-943205-0-7


Dues joves periodistes s’inventen un programa de ràdio per a les matinades que consisteix en la idea que els oients expliquin de forma més o menys secreta històries que mai ningú no ha sabut, històries amagades, sepultades per l’oblit, per la mala fe o per la culpabilitat.

Més detalls

15,00 € amb impostos

SINOPSI ::

« —Saps què és el pitjor de tota aquesta història, Tina? —Digues-m’ho tu, Rosa. —Que hi ha milers d’aquestes històries que sempre seran secretes, hi ha milers de persones que van ser víctimes d’una dictadura, que no tindran mai ningú que es recordi d’elles ni ningú que els faci un senzillíssim homenatge, que sempre estaran colgades per la infàmia en qualsevol racó, al costat de qualsevol camí, dins de qualsevol barranc.»


Apagueu el llum, engegueu la ràdio… i que tingueu bona lectura.


Les protagonistes d’Històries secretes són dues periodistes, la Tina i la Mar, molt preparades, molt íntegres i massa ingènues. Encara no acaben d’entendre el món que les colpeja de vegades o que també, de vegades, les emociona. Les dues s’inventen un programa de ràdio per a les matinades que consisteix en la idea que els oients expliquin de forma més o menys secreta històries que mai ningú no ha sabut, històries amagades, sepultades per l’oblit, per la mala fe o per la culpabilitat. El programa pren vida pròpia, i les joves periodistes observen amb la boca oberta com hi ha oients que no poden dormir que decideixen no conrear més el silenci i diuen coses sorprenents. A les matinades apareixen històries remotes però també d’ara. Al programa truca gent solitària que no tenia cap interlocutor i que veu com algú és capaç d’escoltar-la. Apareixen secrets de persones que acaben de morir, apareixen venjances, apareixen històries que fan descansar a qui les explica.

Ramon Breu Panyella

Ramon Breu Panyella

L’Hospitalet de Llobregat, 1956. És professor de secundària, llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i diplomat en Sociologia per l’ICESB. Coordinador del projecte Cinescola, és especialista en educació en comunicació audiovisual i formador del professorat, a més de ser autor de diferents llibres i articles en l’àmbit educatiu. La seva dilatada trajectòria en l’àmbit de l’alfabetització mediàtica va iniciar-se en el camp del cineclubisme i del cinema amateur ja en els anys setanta, i en la difusió de la cultura audiovisual en àmbits populars i de barri, així com en el redreçament de la memòria i de la dignitat democràtica. Una de les seves línies de treball vincula el cinema, l’educació crítica i el coneixement històric.

És autor de La mirada del voltor (Tigre de Paper, 2013), cautor dels llibres Cinema i Educació (2007). Premi Aula del Ministeri d’Educació i Ciència al millor llibre de pràctica educativa (2008); Cinescola (2011); 10 Ideas Clave. Educar en Medios de Comunicación (2011). També ha publicat El documental como estrategia educativa (2010); La Catalunya soviètica (2011), La historia a través del cine (2012) i Cine para tener ganas de leer (2012)

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: