Una setmana d'aprenentatges sobre el Che i la construcció del socialisme a Cuba

El Che Guevara en un dels seus informes anuals sobre el Ministeri d'indústries de Cuba va expressar que el seu encert havia sigut saber seleccionar un bon equip al seu voltant. Aquest equip va protagonitzar la posada en marxa d'una indústria acabada de nacionalitzar sota criteris socialistes (econòmics, filsòfics i humanistes). I va haver d'afrontar tant la fuga de cervells com el bloqueig, la invasió de Playa Girón i tot tipus de sabotatges.

Tirso W.Sáenz va ser viceministre del Che i va participar en tot aquell procés. I ha estat una setmana als Països Catalans per explicar-nos-ho i per presentar el llibre 'El Che ministre',  que hem publicat Tigre de Paper a partir de la seva experiència en la construcció del socialisme a Cuba juntament amb el guerriller.

Durant la setmana, tots els casals, ateneus i locals que han acollit les presentacions s'han omplert i fins i tot desbordat. A la Mostra Cine Baix (Sant Feliu de Llobregat), a la Barraqueta (Gràcia, BCN), a la Batzegada (Manresa), a l'Ateneu Popular X (Vilafranca) i a l'Ateneu Llibertari de Berga hi hem conegut i debatut sobre la Revolució Cubana, el pensament i accionar del Che, i la construcció del socialisme . Gràcies a tothom que vau decidir fer possible aquesta gira!

Les que hem pogut escoltar en Tirso hem pogut entendre millor el sentit de l'expressió "com han de ser els infants del futur? Que sigiun com el Che!". Les que no hi vau poder assistir, teniu el seu magnífic testimoni al llibre 'El Che ministre'.

Gràcies, Tirso, per les teves reflexions i transmissió d'experiències revolucionàries!