Gaudeix l'estiu amb Tigre de Paper

Arriba l'estiu, la calor, temps de vacances per a moltes de vosaltres, de ritmes més lents. Ideal per a les lectures que el ritme frenètic del curs no us ha deixat gaudir.

Des de Tigre de Paper us fem una selecció de propostes perquè gaudiu d'un estiu acompanyades de novel·les trepidants i assajos estimulants per encarar els combats de la tardor.

Novel·la social

Maquis, pirates, un periodista que investiga l'auge del feixisme, revoltes... Novel·les que miren al passat per encarar el futur.
  • Altai, de Wu Ming: El col·lectiu d’escriptors Wu Ming, tornen al món de la seva primera novel·la, Q, per seduir-nos de nou.
  • Madrit, de Jordi Navarro: Una novel·la trepidant ambientada en l'auge electoral del feixisme que ens traurà l’alè però no l’esperança.

Feminisme per al 99%

Feminisme perquè hi hagi més dones ocupant càrrecs a les empreses de l'IBEX 35? O un feminisme de classe, antiracista i ecologista? Tres obres imprescindibles de les referents internacionals més potents del feminisme marxista.
  • Feminisme per al 99%, de Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya i Nancy Fraser: De tres de les organitzadores més destacades de la vaga feminista als Estats Units ens arriba aquest contundent manifest feminista.
  • Teoria de la reproducció social, de Tithi Bhattacharya (Ed.): Recull pioner que explora la gran capacitat de la teoria de la reproducció social per a aprofundir la nostra comprensió de la vida quotidiana sota el capitalisme.
  • Tornar a encantar el món, de Silvia Federici: El treball de Silvia Federici encarna una energia que ens impulsa a rejovenir les lluites contra tot tipus d’explotació i, precisament per aquesta raó, el seu treball produeix un sentit comú: el sentit comú de la dissidència que crea una comunitat en lluita.

Futbol popular

El futbol no es limita al futbol negoci: des que va néixer ha estat instrument d’emancipació potent per als obrers, les feministes, els militants anticolonialistes, els joves dels barris populars i els contestataris d'arreu.
  • Una història popular del futbol, de Mickaël Correia: D’Anglaterra a Palestina, d’Alemanya a Mèxic, del Brasil a Egipte, de França a Sud-àfrica, aquest llibre explica una altra història del futbol, des dels seus orígens fins als nostres dies.
  • Futbol al país dels soviets, de Carles Viñas: Un relat coral al voltant d’una pilota, en què apareixen empresaris britànics, generals, dirigents i polítics boltxevics, tots ells actors d’aquesta història del futbol rus.

Marxistes clàssics i actuals

Com preparar nous embats revolucionaris en els temps que vivim? I com aconseguir reeixir? Recuperem autors clàssics del marxisme internacional i també ens fem ressò de reflexions i propostes revolucionàries actuals.
  • Qui vol el fi, vol els mitjans, d'Antonio Gramsci: Un recull d'articles a cura de Joan Tafalla que aglutinen el pensament de Gramsci al voltant d’un seguit de textos escrits entre 1917 i 1926.
  • Reforma o revolució, de Rosa Luxemburg: Aquest text de referència del marxisme planteja, a partir de l’anàlisi de la lluita de classes, que no es pot assolir l’alliberament social a través de simples reformes dins del sistema capitalista.
  • Petrograd, Xangai, d'Alain Badiou: El filòsof francès medita sobre els fracassos, encerts i sobretot les ensenyances de la Revolució Russa de 1917 i de la Revolució Cultural xinesa.

Catarsi Magazín


"La lluita és de classes?" és el tema monogràfic del primer número de Catarsi, el nou magazín editat per Tigre de Paper.
cleardot.gif