Una novel·la i un assaig per entendre el Brexit

Amb la voluntat d'aportar eines crítiques per entendre el present i poder transformar-lo, l'editorial Tigre de Paper publica dos llibres que poden contribuir a comprendre el Brexit i la crisi que pateix la Unió Europea. I també aportar elements de reflexió per tal de canviar d'arrel el sistema injust en què vivim.

El proper divendres 31 de gener és la data oficial per al Brexit, la sortida formal del Regne Unit de la Unió Europea. Així que aquests dos llibres poden ser una magnífica contribució per aquest moment històric que estem vivint.

bretxa_Costas.jpg

'La bretxa', d'Anthony Cartwright

Es tracta de 'La bretxa', d'Anthony Cartwright, un dels escriptors anglesos del moment. 'La bretxa' és una novel·la que ens acosta, a través d’una ficció vertiginosa i emocionant, a la complexa situació de fractura que viu la Gran Bretanya amb el Brexit.

'L'esquerra contra la Unió Europea', de Costas Lapavitsas

L'altre títol és 'L'esquerra contra la Unió Europea', de l'economista Costas Lapavitsas. L'autor sosté que la UE s'ha convertit en una fortalesa neoliberal irreformable. La solució és, per Lapavitsas, un desafiament directe al projecte de la Unió Europea que posi l’accent en la sobirania popular i nacional per construir una veritable Europa de les treballadores i els pobles. L'edició catalana inclou pròleg de l'economista Antoni Soy.

Ja els podeu trobar a les llibreries o comprar a la nostra web.