Comunicat de Cultura21 davant la crisi del coronavirus

En aquests moments tan complexos que estem vivint, l’equip de la cooperativa Cultura21 (Tigre de Paper, Catarsi Magazín i Fira Literal) adrecem aquest comunicat a les nostres subscriptores i a tota la xarxa que fa possible la publicació dels nostres llibres -traductores, correctores, il·lustradores, missatgeria, distribuidors i altres proveïdors- i a les persones que seguiu les nostres activitats.En primer lloc us enviem a tothom una forta abraçada i ànims per a les setmanes que vindran, que volem viure a partir dels valors de la solidaritat, companyia i suport mutu.

En segon lloc, us expliquem els acords que hem pres l’equip de sòcies de la cooperativa:

  • Mesures de protecció: Estem adoptant les mesures necessàries per protegir la salut de tot l’equip que treballem a la cooperativa. És per això que hem habilitat el teletreball i mantenim un equip mínim a l’oficina que treballa amb totes les garanties per protegir la seva salut.
  • Venda on-line: Hem deixat de fer enviaments de llibres tant a través de Correus com a de missatgeria. De totes maneres, podeu continuar fent comandes. Us enviarem els llibres en paper quan acabi el confinament. Mentrestant, alguns els podreu tenir en format digital. Ben aviat us direm quins.
  • Actes previstos: Queden suspeses totes les presentacions i activitats que hi havia previstes fins que no s’alcin les mesures extraordinàries implantades per frenar el coronavirus. El que sí que mantenim activa és la nostra presència a les xarxes socials. I estem habilitant diverses eines per tal de promoure la relació entre els autors i autores de les darreres novetats de Tigre de Paper i les lectores i lectores.
  • Fira Literal: En coordinació amb la resta de l'equip organitzador de la fira, hem pres la decisió de seguir endavant amb l'organització de la fira de drets Literal Pro (21 i 22 de maig) i Literal, fira d’idees i llibres radicals (22, 23 i 24 de maig). Seguirem de prop totes les novetats i indicacions relacionades amb l'evolució del Coronavirus per tal de fer-ne una valoració, setmana a setmana.
  • Forma de contacte: No podem garantir l’obertura de l’oficina en l’horari habitual, per tant suggerim que, si no responen al telèfon, us adreceu a nosaltres a través dels correus electrònics: info@tigredepaper.cat, info@catarsimagazin.cat o coordinacio@literalbcn.cat. Atendrem les vostres preocupacions, necessitats i dubtes.


La comunitat que formen les subscriptores és un suport clau en aquests moments tant complexos que estem travessant la societat en general i, específicament, el món cooperatiu i el món del llibre. Estem preparant una campanya per ampliar la comunitat i fer-la més forta. Us demanem la vostra implicació.


Moltes gràcies, novament, al miler de persones associades als diversos projectes de Cultura21 pel suport i la confiança. Saber que hi sou ens permet afrontar el futur amb garanties.