Harraga Ampliar

Harraga

Nou producte

Autor: Antonio Lozano
Col·lecció: Lletrafelina
Pàgines: 152
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-938960-2-7

Més detalls

15,00 € amb impostos

“Vaig assegurar-me de que ningú portés a sobre la seva documentació: eren harraga, els qui cremen els seus papers, per sortir del país sense deixar rastre. Els vam explicar que era per protegir-los, perquè no els poguessin retornar al seu lloc d’origen, que mai havien de confessar. En realitat, era la organització qui  es beneficiava d’aquesta situació. Un cop els deixaven als seus llocs, no s’atrevien a sortir sense documentació, ni a abandonar el treball, o, en el cas dels més desesperats per tornar, a demanar auxili al consolat”.


 “segrestat el 1974 pel tribunal de orden público, franquista”


SINOPSI ::

 Aquesta és la negra història de Jalid, un jove tangerí que es mou entre Europa i Àfrica, entre el luxe i el delicte, entre la moral i el plaer, entre el tràfic de drogues i el de persones, un supervivent que desgrana en primera persona la corrupció, l’explotació i el fàstic d’un sistema on tots són titelles, i on és pràcticament impossible ser l’amo d’un mateix.

Novel·la negra basada en les màfies de la migració. Tràfic de drogues i de persones enmig de dos mons amb institucions corruptes, dos mons que confronten tradició i modernitat, pobresa i luxes, il·lusions i frustracions. On sicaris, camells, narcotraficants, policies de fronteres, polítics i respectables advocats, conviuen enredats en una trama de diner ràpid i tret fàcil.

 Aquesta és la negra història de Jalid, un jove tangerí que es mou entre Europa i Àfrica, entre el luxe i el delicte, entre la moral i el plaer, entre el tràfic de drogues i el de persones, un supervivent que desgrana en primera persona la corrupció, l’explotació i el fàstic d’un sistema on tots són titelles, i on és pràcticament impossible ser l’amo d’un mateix. Novel·la negra basada en les màfies de la migració. Tràfic de drogues i de persones enmig de dos mons amb institucions corruptes, dos mons que confronten tradició i modernitat, pobresa i luxes, il·lusions i frustracions. On sicaris, camells, narcotraficants, policies de fronteres, polítics i respectables advocats, conviuen enredats en una trama de diner ràpid i tret fàcil.


 “Un món que no veuen els mortals, els qui es creuen en el teu camí per anar a la feina, et venen el pa cada matí, et saluden al tornar a casa”.


Antonio Lozano

Antonio Lozano

Antonio Lozano neix a Tànger (Marroc) el 1956. Estudia Magisteri a Granada i treballa a les escoles espanyoles d’Uxda i Nador. El 1984 es trasllada a Agüimes (Canàries) i el 1987 s’incorpora a l’equip de govern municipal com a regidor de Cultura i Desenvolupament Local. Com a tal, posa en marxa el Festival del Sur – Encuentro Teatral Tres Continentes. Igualment dirigeix el Festival Internacional de Narración Oral “Cuenta con Agüimes”, els objectius del qual són la reivindicació de la paraula com a element essencial de la comunicació humana, la recuperació de l’hàbit de narrar i l’encontre multicultural entorn a la oralitat. Després d’abandonar la regidoria, s’incorpora a l’Institut Joaquín Artiles d’Agüimes com a professor de francès. És autor de Harraga (Zoela, 2002) –premi Novelpol a la millor novel·la negra publicada a l’Estat espanyol el 2002, Menció Especial al Memorial Silverio Cañada a la primera novel·la negra i Prix Marseillais du polar 2008- i de Donde Mueren los ríos (Zoela, 2003), finalista del premi Brigada 21. La seva tercera novel·la, Preludio para una muerte, va ser editada per Ediciones B el juny de 2006. El maig d’aquest mateix any rep el Premi Internacional Novel·la Negra Ciutat de Carmona per la seva obra El caso Sankara. La seva novel·la Las cenizas de Bagdad (Almuzara, 2007), va guanyar la XXIII edició del premi de novel·la Benito Pérez Armas.complicitats.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: