Cop d'estat Ampliar

Cop d'estat

Nou producte

Cop d'estat. Un segle de governs enderrocats pels Estats UnitsAutor: Stephen Kinzer
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 456
Data de publicació: octubre 2019
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-51-3

Més detalls

20,00 € amb impostos

Sinopsi

Per quin motiu una nació poderosa n’ataca una de més dèbil? En general, perquè intenta imposar la seva ideologia, augmentar el seu poder o aconseguir el control d’algun recurs natural molt valuós. Des de fa més de cent anys, diverses combinacions d’aquests tres factors han impulsat els Estats Units a estendre la seva influència arreu del món. Aquest llibre examina la forma d’intervenció nord-americana més directa, el derrocament de governs estrangers.

Stephen Kinzer narra les històries de polítics, comandaments militars, espies i executius empresarials que conformen la complexa xarxa de la qual s’han servit els EUA per tombar una llarga llista de governs des de 1893. Cop d’estat és una viatge per la política exterior nord-americana que ens transporta a 14 països incloent-hi Hawaii, Cuba, l’Iran, el Vietnam del Sud, Xile i l’Iraq.

La història no es repeteix, però li complauen els models i les simetries. Si es consideren en conjunt, les històries de les operacions nord-americanes de «canvi de règim» revelen moltes coses sobre per què els Estats Units enderroquen governs estrangers i les conseqüències que això comporta. I també ensenyen lliçons per al futur.

Stephen Kinzer

Stephen Kinzer va néixer el 1951 als Estats Units. És escriptor, periodista i professor universitari.

La seva activitat com a periodista a l’estranger l’ha portat a treballar en més de cinquanta països arreu del món. Ha estat corresponsal en cap del New York Times a Turquia, Alemanya i Nicaragua. També havia estat corresponsal a l’Amèrica Llatina per al Boston Globe.

Ha publicat una desena de llibres que documenten les pràctiques imperialistes dels EUA. Els dos darrers títols són The True Flag: Theodore Roosevelt, Mark Twain, and the Birth of American Empire (2016) i Poisoner in Chief: Sidney Gottlieb and the CIA Search for Mind Control (2019).

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: