L'esquerra contra la Unió Europea Ampliar

L'esquerra contra la Unió Europea

Nou producte

L'esquerra contra la Unió EuropeaAutor: Costas Lapavitsas
Traducció: Àngel Ferrero
Col·lecció:
Assaig
Pàgines: 160
Data de publicació: gener 2020
Mida: 145 x 225 
Isbn: 978-84-16855-58-2

Més detalls

17,00 € amb impostos

Sinopsi

Gran part de l'esquerra considera la Unió Europea com un projecte fonamentalment benigne que té el potencial d’apuntalar una cooperació i un progrés cada cop més grans. Si s’ha escorat cap a la dreta, diuen, la resposta és lluitar per reformar-la des de dins. En aquest desafiant assaig, l'economista Costas Lapavitsas contradiu aquesta visió.

Lapavitsas sosté que la gestió de la Unió Europea a la crisi de la zona euro representa la transformació definitiva de la unió en una fortalesa neoliberal que incorpora austeritat, privatització i retallades salarials. Paral·lelament, l’auge de l’hegemonia alemanya ha dividit la Unió Europea en un nucli inestable i perifèries dependents. Tot això fa que, a la pràctica, sigui impossible una reforma significativa.

La solució és, per a l’autor, un desafiament directe al projecte de la Unió Europea que posi l'accent en la sobirania popular i nacional per construir una veritable Europa de les treballadores i els pobles. El poderós manifest de Lapavitsas per a una oposició d'esquerra a la Unió Europea anul·la la il·lusió que sovint caracteritza aquest debat, i serà una lectura estimulant per a tothom que, des de l’esquerra, està interessat en el futur d'Europa.

Amb pròleg d'Antoni Soy, economista i professor d'Economia de la Universitat de Barcelona.

Costas Lapavitsas

Doctorat en Economia, és professor a l'Escola d'Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres (SOAS). També és membre de Research of Money and Finance.

Va formar part del govern grec de Syriza, però en va sortir després que el president Alexis Tsipras es negués a aplicar el resultat del referèndum sobre l’economia grega del juny del 2015.

És un dels economistes de capçalera de l'esquerra europea i un dels millors analistes de les actuals crisis dins la Unió Europea. Ha publicat diversos llibres en què ha reflexionat sobre els efectes d’aquestes crisis i ha proposat solucions en contra de les receptes de l'austeritat i la pobresa.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: