Bruixes, caça de bruixes i dones Ampliar

Bruixes, caça de bruixes i dones

Nou producte

Bruixes, caça de bruixes i dones

Federici ha actualitzat el material del seu conegut llibre ‘Caliban i la bruixa’ i posa de relleu la resistència actual i les alternatives que construeixen les dones.


Autora: Silvia Federici
Traducció: Marta Pera Cucurell
Col·lecció:
Assaig
Pàgines: 108
Data de publicació: febrer 2020
Mida: 145 x 225 
Isbn: 978-84-16855-60-5

Més detalls

14,00 € amb impostos

Sinopsi

Estem presenciant un nou augment de la violència interpersonal i institucional contra les dones, incloses noves caces de bruixes. Aquest augment de la violència ha coincidit amb una expansió de les relacions socials capitalistes. En aquest nou treball, Federici revisa alguns dels temes principals de 'Caliban i la bruixa', examina les causes profundes d’aquests processos i descriu les conseqüències que tenen per a les dones afectades i les seves comunitats.

L’autora argumenta que, com ja va succeir amb la caça de bruixes a l'Europa dels segles XVI i XVII i el "Nou Món", aquesta nova guerra contra les dones és un element estructural de les noves formes d'acumulació capitalista. Aquestes formes es basen en la destrucció dels mitjans de reproducció més bàsics de les persones. Com en les albors del capitalisme, el que descobrim darrere de la violència actual contra les dones són els processos de tancament, de despossessió de terres i de remodelació de les activitats reproductives i de la subjectivitat de les dones.

A més d'una investigació sobre les causes d'aquesta nova violència, el llibre també és una crida feminista a les armes. El treball de Federici proporciona noves formes per comprendre els mètodes en què les dones resisteixen a la victimització i ofereix un poderós recordatori que reconstruir la memòria del passat és crucial per a les lluites del present.

Silvia Federici

Silvia Federici és una veterana activista, professora i autora. Va ser una de les fundadores el 1972 de l’International Feminist Collective, l’organització que va promoure la Campanya Salaris per al Treball Domèstic als EUA i a la resta del món. Ha participat del moviment antiglobalització i en contra de la pena de mort. Als anys 90 va ser membre de la revista Midnight Notes i el 1991, després d’una estada acadèmica a Nigèria, va fundar el Comitè per a la Llibertat Acadèmica a l’Àfrica, que ha documentat la lluita dels i les estudiants africanes contra els programes d’austeritat imposats per l’FMI i el Banc Mundial.

Federici és autora de nombrosos assajos sobre filosofia política, teoria feminista, estudis culturals i educació. Una part de la seva extensa bibliografia ha estat traduïda al català: El patriarcat del salari (Tigre de Paper, 2018), Caliban i la bruixa (Virus, 2018) i Tornar a encantar el món (Tigre de Paper, 2019).

És catedràtica emèrita de Filosofia política i Estudis internacionals a la Hofstra University (Hempstead, Nova York).

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: