Podem abolir les presons? Ampliar

Podem abolir les presons?

Nou producte

Podem abolir les presons?

Angela Davis aborda el complex debat sobre justícia i càstig, i alerta que la presó s'ha convertit en l'espai on es dipositen els indesitjables. Pròleg de Jordi Cuixart i epíleg de David Fernánez.


Autora: Angela Davis
Traducció: Aruora Ballester
Col·lecció:
Assaig
Pàgines: 184
Data de publicació: maig 2020
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-16855-65-0

Més detalls

14,00 € amb impostos

Sinopsi

Ens podem imaginar una societat en què la raça i la classe social no siguin els determinants principals d’un càstig? Hi ha poques veus més autoritzades per enfocar aquest debat que Angela Davis.

La presó funciona ideològicament com un espai abstracte on es dipositen els indesitjables, i això ens deslliura de la responsabilitat de pensar en els problemes reals que afecten les comunitats d’on provenen els presos.

El repte més difícil i urgent és el d’explorar creativament nous aspectes de la justícia, en què la presó ja no faci més la funció d’àncora principal.

“El repte abolicionista és encara a les beceroles a casa nostra. D’alternatives, n’hi ha, però no hi són ni a l’agenda pública ni a les prioritats institucionals”.
David Fernández, a l’epíleg 

“El sistema s’acarnissa amb els més dèbils, i això és el que realment cal combatre. Com ens va ensenyar l’Angela, ser radical és anar a l’arrel de les coses”.
Jordi Cuixart, al pròleg

Angela Y. Davis

Angela Yvonne Davis és professora d’Història de la Consciència a la Universitat de Califòrnia, Santa Cruz (EUA). Ha estat activa en nombroses organitzacions que s’oposen a la repressió associada amb la presó. Va complir setze mesos de presó preventiva el 1972 per haver defensat un grup de presos polítics; es va organitzar una campanya pública internacional de suport fins que la van absoldre.

L’any següent va ser una de les fundadores de l’Aliança Nacional contra la Repressió Racista i Política. Ha estat membre del Partit Comunista dels Estats Units. És organitzadora del grup de recerca «Resistència crítica: més enllà del complex industrial carcerari».

Angela Davis té una àmplia bibliografia. Aquest és el primer llibre de l’autora que es tradueix al català.Clients que han vist aquest producte també han adquirit: