Sortim de l'UCI Ampliar

Sortim de l'UCI

Nou producte

Sortim de l'UCI. Proposta per una sanitat pública

El llibre per entendre el col·lapse sanitari durant la pandèmia i evitar que es torni a repetir. Amb pròleg de Marta Sibina i epíleg de Carles Muntaner.


Autoria: Laia Estrada i Xavier Milian
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 144
Data de publicació: juliol 2020
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-16855-80-3

Més detalls

12,00 € amb impostos

Sinopsi

La pandèmia de la Covid-19 ens ha abocat a una vivència distòpica sense precedents. Amb milions d’infectats i centenars de milers de morts arreu del món, la majoria de sistemes sanitaris s’han vist col·lapsats. A casa nostra, enmig dels multitudinaris aplaudiments diaris, veus crítiques han alertat que no volien ser heroïnes sinó treballar amb condicions laborals dignes, amb més recursos i en un model sanitari totalment públic.

D’aquesta crisi sanitària n’hem de sortir més conscienciades que mai de la importància de disposar d’un sistema sanitari totalment públic, capaç de fer front a les necessitats quotidianes que deriven de la societat injusta en què vivim i, alhora, poder afrontar crisis extraordinàries com la de la Covid-19.

Aquest llibre és una eina que ens ajuda a entendre com hem arribat fins aquí, mostra quin és el veritable rostre d’un sistema sanitari que ja havia sigut retallat i privatitzat i desplega una proposta de treball per caminar cap a un nou model realment públic i al servei de la gent. Ho devem a totes les persones que han estat, i continuaran estant, a primera línia. I ens ho devem a nosaltres mateixes, perquè ens hi va la vida.

Amb pròleg de Marta Sibina i epíleg de Carles Muntaner.

Laia Estrada Cañón

(Tarragona, 1982) Llicenciada en Ciències Ambientals i màster en Estudis Territorials i de la Població. És autora de Des de totes les trinxeres, a primera línia de foc (Lo Diable Gros, 2019). També ha col·laborat en diversos llibres col·lectius, com ara En defensa d’Afrodita (Tigre de Paper, 2013) i Terra de ningú (Pol·len, 2017). Ha participat en el moviment feminista i pel dret a l’habitatge. També és membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona i del Grup de Treball Nacional sobre Sanitat de la CUP, formació de la qual és regidora a l’Ajuntament de Tarragona des del 2015.

Xavier Milian Nebot

(Reus, 1984) Doctor en Dret. Llicenciat en Història i Periodisme. Màster en Ciències Polítiques i Dret Públic. Postgrau en Models de Participació i Gestió Democràtica. És autor del llibre El poder del poble (Sembra Llibres, 2019) i coordinador de la publicació L’incendi perdurable d’Andreu Nin (Lo Diable Gros, 2017). Ha estat assessor del grup municipal de la CUP a Reus, que va denunciar el Cas Innova, i membre del Grup de Treball Nacional sobre Sanitat de la formació.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: