Proletkult Ampliar

Proletkult

Nou producte

Proletkult

Moscou, 1927. Bogdànov inicia una recerca plena de misteri que ens durà al passat i futur de la revolució. Insurreccions, atracaments, debats i fractures insalvables.


Autor: Wu Ming
Traducció: Pau Vidal
Col·lecció:
Narrativa
Pàgines: 304
Data de publicació: agost 2020
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-70-4

Més detalls

18,00 € amb impostos

Sinopsi

Moscou, 1927. Que les pròpies històries es barregin amb la realitat fins al punt de cobrar vida: no és aquest el somni secret de qualsevol narrador? Mentre tenen lloc els preparatius per celebrar el desè aniversari de la Revolució d’Octubre i s’acosta l’enfrontament entre Stalin i els seus opositors, Bogdànov rep la visita d’una noia desconeguda que sembla provenir directament de les pàgines d’una de les seves novel·les de ciència-ficció. Junts iniciaran la recerca d’un antic company desaparegut.

Aquesta investigació conduirà Bogdànov a reviure el seu passat revolucionari, l’època de clandestinitat d’abans de la revolució, les fractures entre bolxevics, les derrotes i la vida vora de l’abisme, entre insurreccions, exili i guerra. Una investigació que sacsejarà les conviccions de tota una vida.

«—Qui pot dir si algun dia aconseguirem una societat sense classes… L’única manera de saber-ho és intentar-ho. Conèixer el món i canviar-lo és la mateixa cosa. Canviar el món i canviar-nos nosaltres és la mateixa cosa. Que no és el que sempre has defensat tu? Per car que sigui el preu a pagar, no ho serà mai tant com el que la humanitat ja ha pagat al llarg de segles d’esclavitud i abús.»

«Proletkult explica la història de la Revolució Russa sense nostàlgia, però posant èmfasi en els errors, en el que va anar malament, amb una lucidesa inusual. I això sol ja seria digne de menció, però ho fa a través d’un escrit que experimenta la fusió entre novel·la històrica, gènere de ciència-ficció i biografia. El resultat és impactant i aclaparador. I se t’enganxa als pensaments.»

Tatiana Larina

Wu Ming

Wu Ming és un nom xinès que significa «sense nom». També és el nom que utilitzen quatre escriptors italians des de l’any 2000. La seva història comença en la dècada dels anys noranta, quan el pseudònim col·lectiu Luther Blissett fou utilitzat per una xifra indeterminada de creadors, agitadors i activistes d’Europa i els EUA. Amb aquest àlies van publicar a finals del noranta la novel·la històrica Q que es va convertir en un gran èxit a diversos països.

A partir d’aleshores, ja sota el nom de Wu Ming, aquest grup de novel·listes va continuar la seva militància literària publicant obres col·lectives com 'Altai' (Tigre de Paper, 2019), '54', 'Manituana' o 'L’armata dei sonnambuli' així com novel·les individuals, relats, articles i cançons.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: