Els condemnats de la terra Ampliar

Els condemnats de la terra

Nou producte

Els condemnats de la terra

Una de les obres cabdals del pensament anticolonial que continua tenint una vigència indiscutible. Aquest llegat de Fanon és un clàssic per a tot moviment revolucionari.Autoria: Franz Fanon
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 256
Data de publicació: setembre 2020
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-71-1

Més detalls

18,00 € amb impostos

Sinopsi

Presentem una de les obres cabdals del pensament anticolonial. Fanon és un dels intel·lectuals que més ha treballat l’anàlisi crítica de la colonització política, ideològica i cultural. Els condemnats de la terra, publicada el 1961, després de la seva mort, és la seva obra més emblemàtica i es considera el seu testament polític.

L’alliberament nacional, per a Fanon, anava molt més enllà de la independència dels poders colonials, implicava un procés d’autoalliberament i reconeixement. L’anàlisi d’'Els condemnats de la terra' i la seva proposta política continuen tenint una vigència indiscutible, un clàssic per a tot moviment revolucionari. El llibre inclou a més una valuosa anàlisi del trauma del colonitzat en el marc del sistema colonial.

L'edició en català conserva el pròleg de l’intel·lectual francès Jean-Paul Sartre i n'afegeix un d'actual de la historiadora i professora karo moret-miranda.

«Les nacions europees es rebolquen en l’opulència més ostentosa. El benestar i el progrés d’Europa han estat construïts amb la suor i els cadàvers dels negres, els àrabs, els indis i els grocs. Hem decidit no oblidar-ho.»

Frantz Fanon

«Descobrir Fanon és internar-se en una metodologia ambivalent. Fanon en un mateix text escriu per als dos contrincants del joc colonial: colonitzadors i colonitzats, i sobre els seus estats mentals, i és potser aquí on radica la major de les complexitats i les seves respectives controvèrsies.»

karo moret-miranda, epiloguista

Franz Fanon

(Martinica, 1925 - Maryland, EUA, 1961)

Revolucionari, psiquiatre, filòsof i escriptor. La seva obra va ser de gran influència en els moviments i teòrics revolucionaris dels anys 1960 i 1970. A finals del segle XX, el seu pensament va recobrar vigència en els camps dels estudis postcolonials, la teoria crítica i el marxisme.

Fanon és conegut com un pensador humanista existencial radical en la qüestió de la descolonització i la psicopatologia de la colonització. Va donar suport a la lluita algeriana per la independència i va ser membre del Front d’Alliberament Nacional d’Algèria. La seva vida i les seves obres, principalment Els condemnats de la terra, han servit de base teòrica als moviments d’alliberament anticolonialistes durant més de quatre dècades.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: