Sabem com morirem Ampliar

Sabem com morirem

Nou producte

Sabem com morirem. La rebel·lió del gueto de Varsòvia

Aquest llibre relata la història dels homes i dones que van decidir rebel·lar-se al gueto de Varsòvia i morir amb dignitat.


Autor: Paco Ignacio Taibo II
Traducció: Oriol Valls
Col·lecció:
Narrativa
Pàgines: 176
Data de publicació: setembre 2020
Mida: 130 x 190
Isbn: 978-84-16855-68-1

Més detalls

14,00 € amb impostos

Sinopsi

La mort aguaitava. Varsòvia era el punt de concentració dels jueus que serien deportats cap al seu destí final, el camp d’extermini de Treblinka. Enmig d’aquells dies terribles de 1943, un petit grup rebel de joves dirigit per Mordecai Anielewicz es preparava per presentar la batalla de la seva vida contra les tropes nazis que controlaven a milers el gueto on els jueus estaven amuntegats.


Aquesta és la història de subversió dels homes i dones –gairebé tots adolescents– que van decidir morir amb la dignitat dels embogits i dels valents abans que viure sense llibertat. Paco Ignacio Taibo II fa una reconstrucció precisa dels fets que van conduir a l’alçament contra l’horror del Tercer Reich i recrea magistralment un passatge de l’Holocaust tan poc conegut com estremidor.

«En arribar a la plaça dels desplaçaments van identificar Janusz Korczak com a metge pediatre i van oferir-li no pujar al tren, però ell va rebutjar-ho. Sabent que Treblinka era la mort, va quedar-se amb els seus nens i va caminar amb ells cap al final.»

«Un dels aprenentatges que deixa la lectura del llibre de Paco Ignacio Taibo II no és respecte de la magnitud incomparable entre batalles diverses, sinó l’enorme dignitat d’aquells que van lluitar per preservar l’esperança per a uns altres, en uns altres llocs i en uns altres temps. També per a nosaltres.»
—Xavier Antich, del pròleg

Paco Ignacio Taibo II

Incansable activista social, historiador i autor de més de 70 obres de diferents gèneres literaris publicades en 28 països. Alguns dels seus llibres han estat mencionats entre els «Llibres de l’any» per The New York Times, Le Monde i Los Angeles Times. Ha merescut en tres ocasions el Premi Internacional Dashiell Hammett a la millor novel·la policíaca, el premi francès 813 a la millor novel·la negra estrangera publicada a França, el premi Bancarella al llibre de l’any, a Itàlia, i el Premi Nacional d’Història INAH.

És el creador de la nova novel·la negra en espanyol amb la sèrie protagonitzada per Héctor Belascoarán. Ha estat fundador de festivals com la Setmana Negra de Gijón i l’Associació Civil de promoció de la lectura i la història Brigada para leer en libertad. Els seus llibres més recents són la trilogia Patria i Cuentos incompletos. Des de gener de 2019 és Director General del Fons de Cultura Econòmica de Mèxic.