La força de la no-violència Ampliar

La força de la no-violència

Nou producte

La força de la no-violència. Un vincle ètico-polític

Butler desfà els malentesos arrelats sobre què constitueix violència i què no-violència, tot plegat per suggerir nous camins a seguir.Autoria: Judith Butler
Traducció: Lourdes Bigorra
Il·lustració de portada: Joan Manel Pérez
Col·lecció:
Assaig
Pàgines: 176
Data de publicació: gener 2021
Mida: 145 x 225
ISBN: 978-84-16855-91-9

Més detalls

17,00 € amb impostos

Sinopsi


Per què mentre que la violència de l’Estat gairebé mai és qüestionada, qualsevol forma de contraviolència que empren aquells que volen defensar-se es considera sovint inacceptable?

Judith Butler duu a terme una profunda anàlisi de les dimensions psicosocials de la violència per explicar quin paper juga en les nostres vides actualment. Una recerca exhaustiva que no és en va sinó que té una meta clarament fixada: l’autora ens demostra que la violència s’atribueix sovint a aquells que estan exposats als seus efectes mortals amb més virulència.

Per superar aquesta lògica cal construir un marc relacional en què totes les vides comptin per igual i, per tant, ningú no pugui atacar-les lliurement. I hem de fer-ho fugint de la mala entesa associació de la no-violència amb un posicionament individual. De fet, aquesta nova ètica que ens cal construir només tindrà èxit si, partint d’una crítica a l’individualisme, és abanderada per moviments que lluitin per la transformació social i reconsiderin el dret de dol de totes les vides a la llum de la igualtat social. Uns moviments que, al mateix temps, basin les seves reivindicacions ètiques en una visió de la interdependència de la vida com a fonament de la igualtat social i política.

«Basant-se en diversos pensadors, que van des de Sigmund Freud fins a Frantz Fanon, Butler desfà els malentesos arrelats sobre què constitueix violència i què no-violència, tot plegat per suggerir nous camins a seguir.»

– Jewish Currents


«[La força de la no-violència] evita tornar a debatre les reiterades condemnes morals i estratègiques de la violència. Butler ens recorda que la diferència entre violència i no-violència és una qüestió d’interpretació i que l’Estat conserva el monopoli de la decisió de quines formes de violència són legítimes i quins actes no es consideren en absolut violents.»

– Natasha Lennard, Bookforum

Judith Butler

Filòsofa de formació, actualment ocupa la càtedra Maxine Elliot de Retòrica, Literatura Comparada i Estudis de la Dona a la Universitat de Califòrnia, Berkeley. És doctora honoris causa en diverses universitats dels Estats Units, Amèrica i Europa i se la considera una dels intel·lectuals més influents al món.

Inicialment especialitzada en estudis de gènere, la seva obra també inclou importants reflexions en l’àmbit de l’ètica, la política i els drets humans. Una de les seves contribucions més destacades és la teoria sobre la performativitat del gènere, que va esdevenir la base fonamental de la teoria queer.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: