En Mathias i la revolució Ampliar

En Mathias i la Revolució

Nou producte

En Mathias i la Revolució

Novel·la política que s’interroga sobre com viure junts aquí i ara, un llibre que posa l'accent en el desig de canvi i que ens diu que un altre punt de vista és possible.

Autora: Leslie Kaplan
Traducció: Oriol Valls
Il·lustració de portada: Dani Rabaza
Col·lecció:
Narrativa
Pàgines: 184
Data de publicació: febrer 2021
Mida: 145 x 225
ISBN: 978-84-16855-93-3

Més detalls

17,00 € amb impostos

Sinopsi

—Però digueu-nos, per què aquests avalots?, va insistir en Luca.
—Per a mi, va dir la Myriam, la qüestió no és per què hi ha avalots, sinó per què no hi ha avalots. Sense justícia no hi ha pau.
Per tot París se sent la remor d’uns avalots. Hi ha hagut un accident en un hospital de la perifèria. Sembla que fins i tot hi ha mort algú. Però no se sap res del cert, la perifèria queda lluny. Més que no podria semblar geogràficament…

En Mathias travessa la ciutat, té una cita important, pensa en la Revolució, en parla. Al llibre tothom pensa en la Revolució, en parla. Recorden la Revolució Francesa, el Maig del 68, però no com un simple exercici de memòria sinó com una mirada al futur. «No podem continuar així, volem una altra cosa!» flota en l’aire.

En aquest camí, en aquesta cerca impossible, en Mathias coneix gent nova, s’hi retroba. La ciutat és un bullici, cadascú amb les seves cabòries i els seus problemes.

On queden les respostes i les solucions? Sembla que en Mathias és l’únic que s’esforça obstinadament a buscar-les, amb l’optimisme jovial que el caracteritza. Però realment no està sol. En aquest trajecte l’acompanyarà molta gent i de tots n’aprendrà alguna cosa. Perquè no és això, també, la Revolució?

En Mathias es va tornar a estirar i va mirar els núvols. Feia una petita brisa, els núvols passaven lentament, sense córrer, semblarien uns núvols que busquen, deia per a si en Mathias, lentitud, velocitat, totes aquestes velocitats diferents, una infinitat de ritmes arreu i alhora. Com sentir-se?, es demanava en Mathias, com entendre’s?, i malgrat tot…
En Mathias va tancar els ulls, els va tornar a obrir aixecant-se bruscament.
M’interesso per la Revolució perquè va existir, va dir en Mathias en veu alta, vet aquí per què.

Leslie Kaplan

(NOVA YORK, 1943)

De molt petita la seva família es trasllada a París, per això sempre ha escrit en francès. Després d’estudiar filosofia, història i psicologia, el seu posicionament militant la va dur a entrar a treballar en una fàbrica. Posteriorment participa en el moviment del Maig del 68.

El 1982 publica la seva primera novel·la, 'L’Excèsl’usine', a la qual l’han seguit gairebé una vintena més. 'En Mathias i la Revolució' és la primera obra de l’autora traduïda al català.

Leslie Kaplan va rebre el premi Wepler el 2012 per 'Millefeuille', i el Gran Premi de la Société des Gens de Lettres de 2017 pel conjunt de l’obra.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: