L'últim Marx Ampliar

L'últim Marx

Nou producte

L'últim Marx. Una biografia política

Una revaloració innovadora dels darrers escrits i els últims anys de Marx.

Autor: Marcello Musto
Traducció: Aurora Balleseter
Il·lustració de portada: Elías Taño
Col·lecció:
Assaig
Pàgines: 232
Data de publicació: febrer 2021
Mida: 145 x 225
ISBN: 978-84-16855-94-0

Més detalls

17,00 € amb impostos

Sinopsi

«L’obra de Marcello Musto és essencial per a la seva anàlisi de la vida i el pensament de Marx. En aquest cas, els manuscrits antropològics, els estudis sobre la transformació de la propietat i la crítica del colonialisme escrits en aquest període són impressionants. Musto ens agafa de la mà i ens convida a descobrir un nou Marx».
—Antonio Negri

«Aquest volum és una contribució cabdal a l’estudi de Marx i el pensament revolucionari. Excel·lentment escrit, construït mitjançant l’examen minuciós de milers de pàgines d’escrits i notes inèdits de Marx, aquest llibre representa una contribució molt oportuna al ressorgiment contemporani de Marx. És un regal per a tants i tants que encara s’adrecen a Marx cercant-hi inspiració política».
—Silvia Federici
En els darrers anys de la seva vida, Karl Marx va expandir la seva recerca cap a noves direccions; va estudiar les descobertes antropològiques més recents, va analitzar les formes comunes de propietat en les societats precapitalistes, va donar suport al moviment populista rus i va expressar crítiques a l’opressió colonial a l’Índia, Irlanda, Algèria i Egipte.

Amb 'L’últim Marx', Marcello Musto reivindica una revaloració de les últimes obres del pensador i posa en valor els escrits inèdits o anteriorment negligits. Aquest volum convida els lectors a reconsiderar la crítica de Marx al colonialisme europeu, les seves idees sobre les societats no occidentals i les seves teories sobre la possibilitat d’una revolució en països no capitalistes. D’aquesta manera, Musto esmena dues de les principals interpretacions errònies de l’obra de Marx: que els darrers anys de la seva vida havia deixat d’escriure, i que era un pensador eurocèntric, fixat únicament en el conflicte de classes. En els últims manuscrits, quaderns i cartes se’ns revela un autor clarament diferenciat del que representaven tant els seus crítics com els seus seguidors contemporanis.

Marcello Musto

Nàpols, 1976

Doctor en Ciències Polítiques i Filosofia per la Universitat de Nàpols, actualment és professor associat de Sociologia a la Universitat York, Canadà. La seva investigació se centra principalment en l’anàlisi sobre el pensament de Karl Marx, la seva rellevància actual i el marxisme. El seus interessos de recerca també inclouen la història del pensament socialista, les teories de l’alienació i les crisis econòmiques. Ha publicat diversos llibres i n’ha editat més d’una desena. Ha estat traduït a més de vint idiomes d’arreu del món.

'L’últim Marx' és un dels seus llibres més importants, juntament amb 'Another Marx: Early Manuscripts to the International' (2018) i, com a editor, 'The Marx Revival: Key Concepts and New Critical Interpretations' (2020).

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: