Més enllà de la perifèria de la pell Ampliar

Més enllà de la perifèria de la pell

Nou producte

Més enllà de la perifèria de la pell. Repensem, refem i reivindiquem el cos en el capitalisme contemporani

Com podem desmuntar les eines amb què han tancat els nostres cossos i reclamar col·lectivament la capacitat de governar-los?

Autora: Silvia Federici
Traducció: Marta Pera
Il·lustració
: Mari Fouz
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 152
Data de publicació: març 2021
Mida: 145 x 225
Isbn: 978-84-16855-90-2

Més detalls

15,00 € amb impostos

Sinopsi

Avui, més que mai, el «cos» és al centre, tant de la política institucional com de la radical. Tots els moviments feministes, antiracistes, trans, ecologistes... consideren el cos, en les seves múltiples manifestacions, un terreny de confrontació amb l’estat i un vehicle per a les pràctiques socials transformadores. Simultàniament, el cos s’ha convertit en un símbol de la crisi de reproducció que ha generat el gir neoliberal del procés capitalista, i també de l’augment internacional de la repressió institucional i de la violència pública. A 'Més enllà de la perifèria de la pell', la històrica activista i autora d’èxit Silvia Federici examina aquests processos complexos i els situa en el context de la història de la transformació capitalista del cos en una màquina treballadora, i amb això, amplia un dels temes principals del seu primer llibre, Caliban i la bruixa.

Federici examina els nous paradigmes que avui governen la manera com es concep el cos en la imaginació col·lectiva radical, així com els nous règims disciplinaris que l’estat i el capital despleguen com a reacció a la revolta creixent contra els atacs diaris a la nostra reproducció quotidiana. En aquest procés s’encara amb algunes de les qüestions més importants per als projectes polítics radicals contemporanis: Què significa «el cos», avui, com a categoria d’acció social i política? Quins són els processos amb què es constitueix? Com podem desmuntar les eines amb què han «tancat» els nostres cossos i reclamar col·lectivament la nostra capacitat de governar-los?

Silvia Federici

Silvia Federici és una veterana activista, professora i autora. Va ser una de les fundadores el 1972 de l’International Feminist Collective, l’organització que va promoure la Campanya Salaris per al Treball Domèstic als EUA i a la resta del món. Ha participat del moviment antiglobalització i en contra de la pena de mort. Als anys 90 va ser membre de la revista Midnight Notes i el 1991, després d’una estada acadèmica a Nigèria, va fundar el Comitè per a la Llibertat Acadèmica a l’Àfrica, que ha documentat la lluita dels i les estudiants africanes contra els programes d’austeritat imposats per l’FMI i el Banc Mundial.

Federici és autora de nombrosos assajos sobre filosofia política, teoria feminista, estudis culturals i educació. Una part de la seva extensa bibliografia ha estat traduïda al català: El patriarcat del salari (Tigre de Paper, 2018), Caliban i la bruixa (Virus, 2018), Tornar a encantar el món (Tigre de Paper, 2019) i Bruixes, caça de bruixes i dones (Tigre de Paper, 2021).

És catedràtica emèrita de Filosofia política i Estudis internacionals a la Hofstra University (Hempstead, Nova York).

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: