La nostra atenció ha estat raptada Ampliar

La nostra atenció ha estat raptada

Nou producte

La nostra atenció ha estat raptada. Autodefensa i supervivència a l'era de la distracció

La nostra atenció ha estat raptada analitza les xarxes socials que habitem: com funcionen, com ens manipulen i com s'aprofiten de les nostres debilitats?

Autor: Na Pai
Il·lustració: Joan Manel Pérez
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 250
Data de publicació: març 2021
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-16855-99-5

Més detalls

13,00 € amb impostos

Sinopsi

Internet ha esdevingut una extensió de les nostres ments, hi estem permanentment connectats, contínuament distrets. Les plataformes digitals canalitzen cada cop més activitats: hi estudiem, treballem o comprem tot el que necessitem, ens hi informem, socialitzem, entretenim i aparellem, ho acaparen tot. A mesura que ens rapten més i més atenció, esdevenen l'autèntica interfície a través de la qual experimentem la vida. Cada cop ens costa més trobar-nos o fer res per altres mitjans i els temps de pandèmia que vivim ho accentuen encara més. Som addictes a les xarxes socials o és simplement la nova normalitat a la qual ens hem adaptat oblidant com era la nostra vida abans?

La nostra creixent dependència del mòbil i les pantalles no es deu a una debilitat individual: ens estem enfrontant a les empreses més poderoses del planeta competint per captar la nostra atenció, el bé més escàs i valuós en l'economia que vivim.

'La nostra atenció ha estat raptada' analitza les xarxes socials que habitem: com funcionen, com ens manipulen, com ens exploten i s'aprofiten de les nostres debilitats? Quins efectes tenen sobre la nostra psique, les nostres relacions i la nostra societat?

No es queda en la crítica, també proposa estratègies personals i polítiques per rescatar la nostra atenció i construir espais virtuals més saludables i enfocats al bé comú i no únicament al d'unes empreses ubicades a Silicon Valley.

Na Pai

(Font-rubí, 1983)

Ha intentat captar l’atenció de diverses maneres com ara escrivint fanzins, entre els quals 'Manual bàsic de supervivència en comunitat', 'En defensa del safarei'g o 'Desmuntant la cultura de la monogàmia'. Va coordinar el llibre 'En defensa d’Afrodita' (Tigre de Paper, 2013), traduint o editant alguns dels textos que hi apareixen. Ha participat en formes molt diverses d’activisme, a través de l’art, l’autogestió, l’experimentació i la difusió d’idees. Es va criar al Penedès i més tard ha conviscut en comunitats rurals en diferents comarques, des de l’Alcoià a la Selva, passant pel Garraf, la Conca de Barberà o l’Alt Gaià.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: