Amnistia Ampliar

Amnistia

Nou producte

Amnistia. Propostes per a un debat necessari

Aquest llibre col·lectiu és el recorregut històric, jurídic i polític d'una proposta més vigent que mai.


Autoria: Mireia Vehí, Ignasi Bernat, Olivier Peter i Benet Salellas
Il·lustració: Munster Studio
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 158
Data de publicació: maig 2021
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-18705-02-1

Més detalls

13,00 € amb impostos

Sinopsi

Amnistia, propostes per a un debat necessari és el recorregut històric, jurídic i polític d'una proposta més vigent que mai. El concepte que analitza, l'amnistia, és indiscutiblement actual però tant els seus contorns com els seus continguts no estan encara ni definits ni acabats. Perquè en el marc d’aquest conflicte permanent entre un poble que vol ser i el Regne d'Espanya, es pot entendre l’amnistia com una fita ineludible però que haurà de ser construïda per tothom després d'un debat com el que proposen aquestes pàgines. La iniciativa que es desgrana té dos vessants, com a proposta indestriable del dret a l'autodeterminació i com a gest de reparació de la violència institucional.

«L’amnistia permet de traslladar el conflicte de la zona impolítica dels tribunals i les lleis a una dimensió política. Si la repressió ha intentat despolititzar el conflicte, ha intentat segrestar-lo i mantenir-lo en un terreny impolític, l’amnistia és la garantia per al retorn del conflicte a l’arena política. L’amnistia recupera la política del segrest del govern dels jutges».

Autoria

BENET SALELLAS I VILAR (Girona, 1977) és llicenciat en Filologia Grega i en Dret i és pare de dos fills. Exerceix com a advocat des del 2003 sobretot en l’àmbit penal, en la defensa de persones represaliades pel sistema polític i el sistema econòmic. Ha col·laborat amb molts moviments socials, des de l’ecologista fins a l’antiracista, els col·lectius pel dret a l’habitatge o la lluita contra la impunitat de la violència institucional. Ha coordinat l’edició, juntament amb Mireia Vehí, d’'Antígona Emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans' (Tigre de Paper, 2017) i ha publicat 'Jo acuso. La defensa en judicis polítics' (Pagès, 2018). Va ser diputat de la CUP a la XI legislatura del Parlament de Catalunya.

MIREIA VEHÍ I CANTENYS (Girona, 1985) és llicenciada en Sociologia, màster en Dones, Gènere i Ciutadania (IIEDG) i postgrau en Societats Africanes i Desenvolupament (UPF). Ha participat en moviments socials vinculats a la lluita contra el racisme i a la construcció veïnal i de barri. Juntament amb Benet Salellas va coordinar Antígona Emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans (Tigre de Paper, 2017). Va ser diputada de la CUP a la XI legislatura del Parlament de Catalunya i actualment és diputada al Congrés dels Diputats per la mateixa formació.

OLIVIER PETER (Zuric, 1986) és llicenciat en Dret per la Universitat de Ginebra, ciutat on exerceix com advocat. Especialitzat en dret penal, dret internacional i extradicions, col·labora en la defensa d’activistes i persones preses per motius polítics a Europa, Turquia i l’Amèrica Llatina.

IGNASI BERNAT I MOLINA (Barcelona, 1980) és llicenciat en Sociologia i doctor en Dret i ha estat professor en diferents universitats. Actualment fa recerca i docència a la Universitat de Winchester (Anglaterra). Ha escrit sobre excepcionalitat al sud d’Europa, sobre criminalitat de coll blanc i també sobre postfeixisme i criminalització de la protesta, aquests darrers àmbits conjuntament amb David Whyte.