La fi del control policial Ampliar

La fi del control policial

Nou producte

La fi del control policial

Un llibre que alerta sobre com la policia ens posa en perill i per què necessitem trobar-hi una alternativa.

.

Autor: Alex S. Vitale
Traducció: Lourdes Bigorra
Il·lustració
: Joan Manel Pérez
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 300
Data de publicació: octubre 2021
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-18705-12-0

Més detalls

18,00 € amb impostos

Sinopsi

En els últims anys s'ha vist una explosió de protestes contra la brutalitat i la repressió policial. Entre activistes, periodistes i polítics, el debat sobre com respondre i millorar l'actuació policial s'ha centrat en la responsabilitat, la diversitat, la formació i les relacions amb la comunitat. Malauradament, aquestes reformes no produiran resultats, ni soles ni combinades. Cal abordar el moll del problema: la naturalesa de la policia moderna en si mateixa. Les pràctiques de "finestres trencades", la militarització de l'aplicació de la llei i la dramàtica expansió de el paper de la policia durant els darrers quaranta anys han creat un mandat per als oficials que ha de revertir-se.

Aquest llibre intenta provocar la discussió pública al revelar els orígens contaminats de la policia moderna com una eina de control social. Mostra com l'expansió de l'autoritat policial és incompatible amb l'empoderament de la comunitat, la justícia social, fins i tot la seguretat pública. Basant-se en investigacions pioneres de tot el món i cobrint pràcticament totes les àrees en la gamma cada vegada més àmplia de la feina policial, Alex Vitale demostra com l'aplicació de la llei ha arribat a exacerbar els mateixos problemes que se suposa que ha de resoldre.

En contrast, ens exposa exemples de llocs on la implementació sòlida d'alternatives policials, com la legalització, la justícia restaurativa i la reducció de danys, ha portat a reduccions en el crim, la despesa i la injustícia. La millor solució per a una mala actuació policial pot ser la seva fi.

Nora Miralles és autora del pròleg de l'edició catalana. Miralles és investigadora en gènere i seguretat al Centre Delàs i a Observatori ODHE. També és periodista especialitzada en conflictes armats i membre de la Xarxa d'Estructures Populars i Comunitàries de Manresa

.

Alex S. Vitale

Alex S. Vitale és professor de sociologia i coordinador del Projecte Control policial i justícia social al Brooklyn College. Els seus escrits sobre control policial han aparegut al New York Times, al New York Daily News, a USA Today, the Nation i a Vice News.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: