L'aposta perduda Ampliar

L'aposta perduda

Nou producte

L'aposta perduda. Ludopatia, ciutat i resistència

Un llibre que aborda el conjunt de fenòmens socials que travessen que travessen i fan possible les cases d'apostes. I que aposta per una resposta col·lectiva.


Autoria: Cristina Barrial i Pepe del Amo
Traducció: Oriol Valls
Il·lustració
: Joan Manel Pérez
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 150
Data de publicació: 2021
Mida: 120 x 170
Isbn: 978-84-18705-15-1

Més detalls

12,00 € amb impostos

Sinopsi

L’auge de les cases d’apostes a l’Estat espanyol és un símptoma d’època. La majoria de locals de jocs d’atzar i apostes esportives obren les portes als barris amb menys renda, i la possibilitat de jugar des de qualsevol lloc mitjançant dispositius electrònics ha afavorit que el nou perfil de ludòpata cada vegada sigui més jove. La crisi econòmica i la manca d’expectatives de tota una generació enllacen amb l’obertura del següent Sportium.

En aquestes pàgines s’aborda el conjunt de fenòmens socials que travessen, superen i fan possible la ludopatia. Des de la noció de joc i com s’ha incorporat al món de les apostes fins a les transformacions a la ciutat i el seu impacte en la manera que tenim de relacionar-nos. Ens situem als marges i ens demanem quina relació té la propietat d’aquestes empreses amb les transformacions en el capitalisme actual, o com podem incorporar una perspectiva de gènere en pensar en les dones jugadores. El control policial en l’anomenat espai públic buida els carrers i omple els locals de joc, però la resposta de barri teixida a través dels moviments socials llança un missatge clar: la solució passa pel col·lectiu. La resta és una aposta perduda.

Autoria

CRISTINA BARRIAL

(Xixón, 1994) Entre el periodisme i l’antropologia social i cultural, col·laboradora en diversos mitjans de comunicació, com Apuntes de Clase o El Salto. Militant en moviments socials de Carabanchel i membre de la Coordinadora contra les cases d’apostes de Madrid. És una de les creadores del podcast Invisibles i actualment redacta la tesi doctoral sobre l’organització política de treballadores de la llar a la Universitat Oberta de Catalunya.

PEPE DEL AMO GONZÁLEZ

(Madrid, 1997) Militant barrial i economista per la Universitat Autònoma de Madrid. Ha treballat en projectes de desenvolupament sostenible des de l’economia ecològica i la perspectiva de gènere. Col·labora habitualment en mitjans com El Salto i CTXT. Escriu sobre teoria dels moviments socials i història dels moviments contraculturals. És cogestor de la revista de divulgació política Contracultura.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: