No passaran!, una història del setge de Madrid Ampliar

No passaran!, una història del setge de Madrid

Nou producte

Autor: Upton Sinclair
Pròleg: David Becerra
Traducció: Carme Monturiol i Puig
Col·lecció: Lletrafelina
Pàgines: 182
ISBN: 978-84-943205-6-9


Obra del reconegut escriptor nord-americà i guanyador del Pulitzer, Upton Sinclair. Escrita el 1937, volia donar a conèixer la Guerra Civil espanyola i divulgar-ne la importància com a preludi de l'imminent problema que el nazisme esdevindria per la humanitat

Més detalls

15,00 € amb impostos

SINOPSI ::

No passaran! comença als Estats Units, concretament a la ciutat de Nova York. Un jove de classe acomodada, que viu la nit i busca l’amor pels clubs de jazz de la ciutat, es creua, per casualitat, ja de matinada, amb una manifestació ràpidament reprimida per la policia, que carrega contra els manifestants. Rudy Messer, que així s’anomena el nostre protagonista, socorre un dels ferits, un jueu de classe treballadora que li explica el que perseguien amb aquella mobilització: evitar la càrrega d’un vaixell que embarcava municions pels «rebels» espanyols. Els treballadors nord-americans, com a mostra de solidaritat i suport al govern de la República, protesten i es manifesten pels carrers de Nova York, organitzen xerrades per explicar el que està succeint a Espanya, i fins i tot, alguns d’ells s’allistaran a les Brigades Internacionals per anar a combatre el feixisme al lloc on se l’ha de combatre: al camp de batalla, a la guerra.


Amb pròleg del doctor en literatura espanyola i crític literari, David Becerra.


« —Asseieu-vos, Rudy –digué el jove impressor.– Us he de dir una cosa.

—Sí, Giuseppe?

—He pensat molt en aquells camises brunes. Són una amenaça terrible; una amenaça que esdevindrà sempre pitjor. La policia no farà res per a deturar-la.

—També ho diu Adams.

—Som els obrers qui hem de mirar que no vagi avant. Però no és a Nova York on ho aconseguirem: el nazisme és mercaderia d’importació.

—I voleu dir que és possible de fer res a Alemanya?

—La meva opinió és que cal derrotar-lo a Espanya. Us ho he de confessar. Rudy; durant aquest últim temps em sentia descontent i avergonyit de mi mateix. Els meus companys, d’allà, es juguen la vida i se la juguen, també, per a nosaltres. No és just que els deixem abandonats. M’he decidit, aquesta nit, i me’n vaig a ajudar-los.»

Upton Sinclair

Upton Sinclair

(Baltimore, Maryland 1878 – Bound Brook, Nova Jersey 1968) Va ser un prolífic, reconegut i popularment conegut escriptor americà guanyador del premi Pulitzer de ficció l’any 1943 (tan sols 6 anys després d’haver escrit No passaran!: A story of the Battle of Madrid). Novel·lista, dramaturg i assagista, destacà sempre per les seves fortes conviccions socialistes que tenyien les seves obres d’una forta crítica al sistema capitalista. De la seva obra en podem destacar la novel·la d’investigació La jungla (1906) on denunciava les condicions laborals inhumanes de la indústria càrnia d’eua i que va causar un gran escàndol. També cal anomenar The Brass Check (1919) exposició i crítica del periodisme groc als Estats Units i de les limitacions de la premsa lliure al país. Finalment la saga d’onze novel·les sobre Lanny Budd, un acabalat agent secret que participa en importants esdeveniments de la política internacional, a la qual pertany Dragon’s teeth, la novel·la que li va valdre el Pulitzer l’any 1943. «És difícil fer que un home entengui alguna cosa quan el seu salari depèn del fet que no ho entengui»

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: