Els estralls de la memòria Ampliar

Els estralls de la memòria

Nou producte

Autor: Jaume Rausell
Col·lecció: Lletrafelina
Pàgines: 336
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-944954-4-1

Jaume Rausell, en la seua òpera prima, Els estralls de la memòria, ens conta de forma apassionada i apassionant, com es concreta en un indret específic del País Valencià la tragèdia general d’allò que arreu l’estat s’anomenaria Guerra Civil Espanyola.

Més detalls

16,00 € amb impostos

SINOPSI ::

Jaume Rausell, en la seua òpera prima, Els estralls de la memòria, ens conta de forma apassionada i apassionant, com es concreta en un indret específic del País Valencià la tragèdia general d’allò que arreu l’estat s’anomenaria Guerra Civil Espanyola.

Amb un vocabulari precís, acurat i acadèmic alhora que popular, ens mostra un país socialment antiquat, moralment polaritzat i econòmicament empobrit. Ens mostra una realitat esgarrifosa; la culminació de la bogeria, la impossibilitat d’enteniment, la d’uns interessos incompatibles, contraposats… Una societat que s’esquinçava, en la qual acabarien matant-se els uns als altres… Un final al qual portava inevitablement una dinàmica històrica imparable, impossible de reconduir. Temps d’enfrontament entre el desig d’aproximació a una utopia i la resposta d’un règim antic, caduquejat i violent, impenitent i sistemàticament cruel en la venjança, en la nova submissió.

La novel·la ens deixa interrogants: aquestes insurreccions són periòdiques? Quant de temps manca perquè el poble es revolti novament? I també certeses: la lluita és dura i l’enemic poderós, sembla que no hi ha canvi sense patiment, qui ostenta el poder no el deixa voluntàriament. En Els estralls de la memòria, Jaume Rausell aproxima el lector, de forma magistral, alhora que crua, a uns personatges que ens semblen familiars, a una societat que encara que llunyana, reconeguem. Ens transporta, doncs, amb tota la intensitat, a un drama que hi va existir i no hem d’oblidar, les ferides del qual, malgrat el temps, encara supuren. 

J.J. Morant Deusa


Jaume Rausell

Nascut a València el 1969, des de la seva posició de mestre de català de secundària, és un lluitador incansable per la recuperació i dignificació de la nostra llengua front a l’hostilitat de la realitat sociolingüística de les comarques que envolten la capital del Túria. Debuta en el panorama literari català amb la novel·la que teniu a les mans; materialització de l’enuig i la desplaença que mostra l’autor pel caire i la deriva de la societat occidental actual i del compromís per la creació d’un món més just, amb la paraula com a eina de denúncia, alhora que precursora d’altres escrits igualment controvertits per la immediatesa de les incògnites que presenten.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: