Carbonia Ampliar

Carbonia

Nou producte

Autor: Nanni Balestrini
Traducció: Rolando d'Alessandro
Col·lecció: FeraFerotge
Pàgines: 96
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-16855-07-0


«Tot es converteix en indigest, en ingovernable, i cada atac als miners esdevé una oportunitat per rescatar la seva condició social.»
Il Fatto Quotidiano

Més detalls

12,00 € amb impostos

ATENCIÓ

Durant la situació d’emergència sanitària i per minimitzar els riscos a les treballadores hem deixat de fer enviaments.  De totes maneres, podeu continuar fent comandes. Us enviarem els llibres en paper quan acabi el confinament.

Si has comprat algun llibre on incloem temporalment la versió digital de franc, el rebràs en un màxim de 48h al teu correu electrònic.

SINOPSI ::

Carbonia és una història de lluita a la llum de les làmpades i a l’ombra del carbó, és la història d’un miner i de la ràbia que l’uneix als seus companys. Un conte que comença als vaixells atacats pels bombarders estatunidencs durant la segona guerra mundial i continua als camps de treball de l’Alemanya nazi on marquen els dies i les hores les ganes de sobreviure, la vergonya del mal, la decisió de resistir. Els anys del retorn són l’època de la reconstrucció, dels viatges que es fan o somien perseguint el miratge de condicions de treball millors, d’Austràlia i Sardenya, illes de la injustícia. A les mines de Carbonia la guerra es combat en galeries, pous, cintes que transporten carbó i vides humanes, i els obrers a les trinxeres defensen la feina, la casa, es defensen ells mateixos.

QUÈ EN DIUEN? ::

«Tot es converteix en indigest, en ingovernable, i cada atac als miners esdevé una oportunitat per rescatar la seva condició social.»
Il Fatto Quotidiano

«El protagonista-heroi de Balestrini és sempre el mateix: l’últim. Però aquell últim que no es deixa domesticar: el rebel, l’inquiet, l’insubordinat, l’irreductible i el blasfem.»
Il Mattino

«Nanni Balestrini ha sabut, amb passió i intel·ligència, transformar la memòria individual en matèria literària incandescent.»
Bennedetto Vechi, Il Manifesto

Nanni Balestrini

Nanni Balestrini

És un artista visual, poeta i escriptor italià adscrit al moviment de la neoavanguardia italiana. És conegut per les seves obres vinculades a les mobilitzacions obreres de finals dels 60 i dels 70 com Ho volem tot (la seva primera novel·la que va ser tot un èxit), La Violència Il·lustrada (Tigre de Paper, 2013) o el clàssic Els Invisibles, un monument literari a la generació del 77. És un referent literari a nivell europeu, per la seva contundència en el contingut i per la seva literatura trencadora i rupturista, moltes vegades no reconeguda per les connotacions polítiques dels seus textos i obres visuals. Umberto Eco el descriu com «el brigadista roig de la literatura»


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: