Carbonia Ampliar

Carbonia

Nou producte

Autor: Nanni Balestrini
Traducció: Rolando d'Alessandro
Col·lecció: FeraFerotge
Pàgines: 96
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-16855-07-0


«Tot es converteix en indigest, en ingovernable, i cada atac als miners esdevé una oportunitat per rescatar la seva condició social.»
Il Fatto Quotidiano

Més detalls

12,00 € amb impostos

SINOPSI ::

Carbonia és una història de lluita a la llum de les làmpades i a l’ombra del carbó, és la història d’un miner i de la ràbia que l’uneix als seus companys. Un conte que comença als vaixells atacats pels bombarders estatunidencs durant la segona guerra mundial i continua als camps de treball de l’Alemanya nazi on marquen els dies i les hores les ganes de sobreviure, la vergonya del mal, la decisió de resistir. Els anys del retorn són l’època de la reconstrucció, dels viatges que es fan o somien perseguint el miratge de condicions de treball millors, d’Austràlia i Sardenya, illes de la injustícia. A les mines de Carbonia la guerra es combat en galeries, pous, cintes que transporten carbó i vides humanes, i els obrers a les trinxeres defensen la feina, la casa, es defensen ells mateixos.

QUÈ EN DIUEN? ::

«Tot es converteix en indigest, en ingovernable, i cada atac als miners esdevé una oportunitat per rescatar la seva condició social.»
Il Fatto Quotidiano

«El protagonista-heroi de Balestrini és sempre el mateix: l’últim. Però aquell últim que no es deixa domesticar: el rebel, l’inquiet, l’insubordinat, l’irreductible i el blasfem.»
Il Mattino

«Nanni Balestrini ha sabut, amb passió i intel·ligència, transformar la memòria individual en matèria literària incandescent.»
Bennedetto Vechi, Il Manifesto

Nanni Balestrini

Nanni Balestrini

És un artista visual, poeta i escriptor italià adscrit al moviment de la neoavanguardia italiana. És conegut per les seves obres vinculades a les mobilitzacions obreres de finals dels 60 i dels 70 com Ho volem tot (la seva primera novel·la que va ser tot un èxit), La Violència Il·lustrada (Tigre de Paper, 2013) o el clàssic Els Invisibles, un monument literari a la generació del 77. És un referent literari a nivell europeu, per la seva contundència en el contingut i per la seva literatura trencadora i rupturista, moltes vegades no reconeguda per les connotacions polítiques dels seus textos i obres visuals. Umberto Eco el descriu com «el brigadista roig de la literatura»


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: