La guerra just acaba de començar Ampliar

La guerra just acaba de començar

Nou producte

Autor: Miquel López Crespí
Col·lecció: FeraFerotge
Pàgines: 114
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-938960-0-3

Més detalls

15,00 € amb impostos

“La gent, compacta, avança dificultosament enmig de la neu cap al Palau d’Hivern”. Així comença l’obra narrativa de Miquel López Crespí, guanyadora del premi “Ciutat de Manacor 1973” i censurada pel franquista Tribunal de Orden Público.


 Premi Novelpol a la millor novel·la negra publicada el 2002.


SINOPSI ::

 “La guerra just acaba de començar” és una obra de narrativa experimental. Escrita l’any 1973, és un cop de puny contra els cànons tradicionals estilístics en l’àmbit literari i a la vegada contra un règim franquista ja decadent però entrant en una modernitat de consumisme, mantenint la classista explotació laboral. Un col•lage literari que divaga entre els petits grans moments històrics dels períodes revolucionaris i la vida política, clandestina i quotidiana de la rebel·lia a la ja turística i alienada Mallorca dels anys 70.

 Relats que ens faran relacionar les guerres imperialistes i les injustícies que podem copsar pel carrer, del Vietnam a una vaga de treballadors portuaris, del despertador que sona cada matí per anar a treballar a la cita per conspirar contra l’ordre establert, per retratar-nos a les qui pretenem canviar el món o a les qui preferim deixar-nos endur per la corrent. I és que l’obra s’emmarca en un context on l’autor i les persones afines del seu voltant, a la vegada que començaven a escriure, des de la clandestinitat, lluitaven activament contra la dictadura franquista, per la llibertat del poble. Perquè ben mirat, tal com es pregunta Miquel López Crespí, “què faig, què feim tots amb aquesta guerra terrible que tenim al davant?”

Miquel López Crespí

Miquel López Crespí

Sa Pobla, Mallorca, 1946, és novel⋅lista, autor teatral, poeta i assagista. D’ençà començaments dels anys setanta ha publicat més de setanta llibres de poesia, teatre, memòries i novel⋅la entre els quals podríem destacar: Corambé: el dietari de George Sand (novel·la); Lletra de batalla (poesia); L’amagatall (novel·la); Breviari contra els servils: dietari d’un escriptor en temps de la barbàrie (dietari poètic); Els anys del desig més ardent (teatre); Defalliment: memòries de Miquel Costa i Llobera (novel·la); Antologia (1972-2002) (poesia); Temps moderns: homenatge al cinema (poesia); No era això: memòria política de la transició (assaig); Damunt l´altura. El poeta il·luminat (novel·la); El darrer hivern de Chopin i George Sand (novel·la); El cant de la Sibil·la (poesia); Les ciutats imaginades (poesia); Naufragis lents (poesia); La Conspiració (novel·la); Un viatge imaginari i altres narracions (contes); París 1793 (novel·la); Espais secrets (poesia); Novel·la, poesia i teatre (Memòries 1968-2008)(memòries); Els crepuscles més pàl·lids (novel·la); Cinema del segle XX (articles) i Una Arcàdia feliç (novel·la).