Els soviets Ampliar

Els soviets

Nou producte

Autoria: Andreu Nin, Vladimir I. Lenin i Inessa Armand
Traducció: Arnau Carné
Col·lecció: Urpes
Pàgines: 146
Mida: 10,5×17 cm
ISBN: 978-84-16855-11-7


Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així, què eren exactament aquests òrgans del proletariat rus?

Més detalls

10,00 € amb impostos

ATENCIÓ

Durant la situació d’emergència sanitària i per minimitzar els riscos a les treballadores hem deixat de fer enviaments.  De totes maneres, podeu continuar fent comandes. Us enviarem els llibres en paper quan acabi el confinament.

Si has comprat algun llibre on incloem temporalment la versió digital de franc, el rebràs en un màxim de 48h al teu correu electrònic.

SINOPSI ::

Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així doncs, què eren exactament aquests òrgans que podem traduir com a consells o juntes però que avui en dia molt probablement anomenaríem assemblees? En aquest assaig breu ens acostem a aquesta particular estructura organitzativa de la classe obrera russa. Andreu Nin, un dels intel·lectuals marxistes catalans més rellevants del s. XX i qui va viure a Rússia, va poder conèixer de primera mà l’essència i funcionament dels Soviets i ens en deixa un document clau per conèixer-ne i entendre’n la història, les singularitats i l’evolució al llarg dels anys, des d’abans fins després de la revolució.

Per aquesta edició hem incorporat al llibre textos de Vladimir I. Lenin i d’Inessa Armand qui també van dedicar temps i esforços en explicar al món el projecte dels Soviets amb voluntat de contribuir a l’alliberament de les masses explotades d’arreu. Els seus textos, com a líders de la revolució, complementen el llibre de Nin aportant una visió pròpiament russa i des de l’ull de l’huracà, no només en clau de protagonistes sinó d’organitzadors i catalitzadors de l’embranzida revolucionària del proletariat rus.

Andreu Nin

Andreu Nin

Andreu Nin fou uns dels intel·lectuals marxistes més importants de Catalunya del segle XX. A part de tenir un paper rellevant com a teòric també fou un destacat traductor del rus i en la seva faceta de dirigent polític fou un dels dirigents revolucionaris claus en el context de la segona República i la Guerra Civil. Va viure gairebé una dècada a Rússia on va col·laborar amb els principals dirigents bolxevics com Vladimir Lenin o també Lev Trotsky, de qui va ser el secretari personal diversos anys.


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: