Els soviets Ampliar

Els soviets

Nou producte

Autoria: Andreu Nin, Vladimir I. Lenin i Inessa Armand
Traducció: Arnau Carné
Col·lecció: Urpes
Pàgines: 146
Mida: 10,5×17 cm
ISBN: 978-84-16855-11-7


Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així, què eren exactament aquests òrgans del proletariat rus?

Més detalls

10,00 € amb impostos

SINOPSI ::

Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així doncs, què eren exactament aquests òrgans que podem traduir com a consells o juntes però que avui en dia molt probablement anomenaríem assemblees? En aquest assaig breu ens acostem a aquesta particular estructura organitzativa de la classe obrera russa. Andreu Nin, un dels intel·lectuals marxistes catalans més rellevants del s. XX i qui va viure a Rússia, va poder conèixer de primera mà l’essència i funcionament dels Soviets i ens en deixa un document clau per conèixer-ne i entendre’n la història, les singularitats i l’evolució al llarg dels anys, des d’abans fins després de la revolució.

Per aquesta edició hem incorporat al llibre textos de Vladimir I. Lenin i d’Inessa Armand qui també van dedicar temps i esforços en explicar al món el projecte dels Soviets amb voluntat de contribuir a l’alliberament de les masses explotades d’arreu. Els seus textos, com a líders de la revolució, complementen el llibre de Nin aportant una visió pròpiament russa i des de l’ull de l’huracà, no només en clau de protagonistes sinó d’organitzadors i catalitzadors de l’embranzida revolucionària del proletariat rus.

Andreu Nin

Andreu Nin

Andreu Nin fou uns dels intel·lectuals marxistes més importants de Catalunya del segle XX. A part de tenir un paper rellevant com a teòric també fou un destacat traductor del rus i en la seva faceta de dirigent polític fou un dels dirigents revolucionaris claus en el context de la segona República i la Guerra Civil. Va viure gairebé una dècada a Rússia on va col·laborar amb els principals dirigents bolxevics com Vladimir Lenin o també Lev Trotsky, de qui va ser el secretari personal diversos anys.


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: