Antígona emmordassada Ampliar

Antígona emmordassada

Nou producte

Títol sencer: Antígona emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Autoria: VVAA
Introducció: Benet Salellas i Mireia Vehí
Col·lecció: Llibres per la Unitat Popular
Pàgines: 278
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-16855-10-0

Més detalls

14,00 € amb impostos

SINOPSI ::

El mite d’Antígona travessa la història d’Occident, des de l’Atenes de Sòfocles fins avui, per recordar-nos la cruïlla entre legalitat i legitimitat. I aquest dilema tan antic, el de la separació entre dret i justícia, el reprenem avui conscients que és el marc des del qual prenen sentit moltes de les accions dels moviments socials i l’esquerra anticapitalista en la praxi política quotidiana.

Antígona emmordassada és un projecte sorgit de la voluntat d’explicar la cultura política comuna que ressegueix els nostres carrers, eminentment desobedient, i forjada per pràctiques que contraposen la legitimitat de causes justes a una legalitat forjada en l’obediència al poder.

Per això el conjunt d’articles que conformen Antígona emmordassada no és només un recull d’experiències i de fites, sinó que respon a la voluntat de construir relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva a casa nostra, relat que posi en valor les trajectòries i doni sentit col·lectiu a un projecte de contrapoder viu avui als Països Catalans.

QUÈ ENS CAL SABER? ::

Antígona emmordassada vol recollir algunes de les reflexions, els reptes i les experiències de les lluites desobedients i antirepressives del darrer cicle de deu anys als Països Catalans. Ha estat un cicle polític intens, marcat per la resposta política a una triple crisi –de règim, econòmica i en la lògica de sobiranies territorials–, que ha provocat el naixement de multitud de processos polítics construïts des de baix, de dinàmiques destituents i constituents, que, com a tals, també han rebut un alt cost repressiu.

AUTORIA ::

Carla Alsina, David Aranda, Mireia Bazaga, Marina Bernadó, David Bou, Eduardo Cáliz, Bego Casado, Enrique Costoya, Anaïs Franquesa, Maria Josep Martínez, Xavier Monge, Ciro Morales, Mercè Nebot, Eva Pous, Pilar Rebaque, Miquel Ramos, Esther Sancho, Benet Salellas, Laia Serra, Mostafà Shaimi, Neus Tur, Mireia Vehí, Montserrat Vinyets

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: