El patriarcat del salari Ampliar

El patriarcat del salari

Nou producte

Autora: Silvia Federici
Traducció: Anna Llisterri i Àngel Ferrero
Col·lecció: Urpes
Pàgines: 120
Mida: 14,5×22,5 cm
ISBN: 978-84-16855-13-1 

«Llegir Federici ens empodera per tornar a connectar amb allò que rau al cor mateix del desenvolupament humà: l’intens treball de cures portat a terme per les dones, un replantejament radical de com vivim»  Z magazine 

Més detalls

13,00 € amb impostos

ATENCIÓ

Durant la situació d’emergència sanitària i per minimitzar els riscos a les treballadores hem deixat de fer enviaments.  De totes maneres, podeu continuar fent comandes. Us enviarem els llibres en paper quan acabi el confinament.

Si has comprat algun llibre on incloem temporalment la versió digital de franc, el rebràs en un màxim de 48h al teu correu electrònic.

SINOPSI ::

Marxisme i feminisme. Són complementaris, irreconciliables o estan en realitat condemnats a entendre’s? Poques autores han reflexionat més sobre aquesta qüestió, i ho han fet des de la coherència política i el rigor intel·lectual, que Silvia Federici. Aquest llibre recull una sèrie d’articles i conferències escrits per l’autora de 'Caliban i les bruixes' des dels anys setanta fins a l’actualitat. El treball de cures, els ventres de lloguer, la prostitució, el treball domèstic i la seva relació amb el mercat laboral o les absències a l’obra de Marx –que tants debats i malentesos han generat al moviment obrer i el feminista al llarg del segle XX– són alguns dels temes tractats per Federici als textos recollits a aquest llibre. Tots ells tenen una cosa en comú: fan una revisió profunda del marxisme des d’una perspectiva feminista, entenent que la teoria marxista, malgrat les seves mancances, ha estat essencial per al feminisme i el seu desenvolupament. 

QUÈ EN DIUEN? ::

 «El treball de Silvia Federici sobre gènere i acumulació primitiva [...] va aportar noves energies al feminisme materialista abans i després que la crisi fes, de nou, de la reproducció de la vida una qüestió central en el debat anticapitalista» Journal of Cultural Economy 

«Llegir Federici ens empodera per tornar a connectar amb allò que rau al cor mateix del desenvolupament humà: l’intens treball de cures portat a terme per les dones, un replantejament radical de com vivim»  Z magazine 

Silvia Federici

Silvia Federici

 Silvia Federici és una veterana activista, professora i autora. Va ser una de les fundadores el 1972 de l’International Feminist Collective, l’organització que va promoure la Campanya Salaris per al Treball Domèstic als EUA i a la resta del món. Ha participat del moviment antiglobalització i en contra de la pena de mort. Als anys 90 va ser membre de la revista Midnight Notes i el 1991, després d’una estada acadèmica a Nigèria, va fundar el Comitè per a la Llibertat Acadèmica a l’Àfrica, que ha documentat la lluita dels i les estudiants africanes contra els programes d’austeritat imposats per l’FMI i el Banc Mundial. 

Federici és autora de nombrosos assajos sobre filosofia política, teoria feminista, estudis culturals i educació. Entre les seves obres s’inclouen: 'The New York Wage For Housework Committee. Theory, History Documents. 1972-1977' (2017) (editat amb Arlen Austin), 'Revolution at Point Zero. Housework, Reproduction and Feminist Struggle' (2012) o 'Caliban and the Witch: Women, the Body and Primitive Accumulation' (2004), traduït a més de 10 idiomes. És l’editora de 'Enduring Western Civilization: The Construction of Western Civilization and its Others' (1994) i co-editora de 'A Thousand Flowers: Social Struggles Against Structural Adjustment in African Universities' (2000) i 'African Visions. Literary Images, Political Change and Social Struggles in Contemporary Africa' (2000).

És catedràtica emèrita de Filosofia política i Estudis internacionals a la Hofstra University (Hempstead, Nova York).


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: