Nakba. 48 relats de vida i exili a Palestina Ampliar

Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina

Nou producte

Autor: Salah Jamal
Col·lecció: Lletrafelina
Pàgines: 248
Mida: 145×225 
ISBN: 978-84-16855-16-2

La despossessió és una pertinença de l’exiliat. Salah Jamal comparteix la seva i dona veu a tot el poble palestí 70 anys després de la Nakba, la catàstrofe que per ells va suposar la creació d’Israel. Ferreres li dona vida amb els seus ninots. Joan Roura

Més detalls

17,00 € amb impostos

SINOPSI ::

Nakba en àrab significa catàstrofe, i és el nom que els palestins han donat a la creació de l’Estat d’Israel de 1948.


A Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina, Salah Jamal recupera la seva pròpia memòria familiar per recórrer l’evolució de 70 anys de conflicte a Palestina. El desplaçament forçat de la seva família durant la infància, el dia a dia de l’ocupació militar, els tocs de queda, la Guerra dels 6 dies, “l’ajuda” internacional, els debats polítics...


48 relats que exemplifiquen una catàstrofe, però que a la vegada estan impregnats d’escalf i tendresa, fins i tot amb una bona dosi de sàtira i humor negre, en un intent d’allunyar-se del drama que suposa viure sota una ocupació militar permanent, aproximant al lector a unes històries que modificant l’escenari d’una ocupació militar de ben segur es podria fer seves.

Un llibre acompanyat per il·lustracions del dibuixant Miquel Ferreres, en homenatge a totes les famílies palestines que des de la Nakba de 1948 no s’han rendit ni mai es rendiran, i que seguiran sent imprescindibles perquè cap bri d’esperança desaparegui en l’oblit.

QUÈ EN DIUEN? ::

«Ben lluny del país on va néixer, Salah Jamal no ha deixat mai la seva pàtria que és la Memòria que ningú no esborrà. I sap que sense Memòria no hi ha Esperança. Una Memòria a l’engròs i a la menuda, sense escarafalls ni retòriques buides. Sobreviure vol dir estimar els regals més insignificants del dia a dia. “La gent de Nablus creu que regalar flors de gessamí és el més apropiat per mostrar a un ésser estimat afecte i tendresa”.» Ignasi Riera, escriptor i periodista.

«Per a conèixer la realitat de Palestina n’hi ha prou amb llegir aquesta emotiva i sòbria història que a través d’un mosaic de sensacions, vivències –i un fi anàlisi- ens endinsa amb mestria en la vida d’una família nombrosa de Nablus.» Josep Maria Ureta, periodista.

Salah Jamal

Salah Jamal


Barceloní d’origen palestí, va néixer a Nablus (Palestina) el 1951. Després de la invasió israeliana de 1967, va abandonar la seva ciutat natal. Els avatars de la vida el van portar a Barcelona, on viu des de fa quaranta-vuit anys. Establert a la ciutat, va compaginar els estudis superiors amb tota mena de feines, fins que es va doctorar en Medicina. Posteriorment, es va llicenciar en Història i Geografia per la Universitat Central de Barcelona.


És professor del Màster Món Àrab i Islàmic a la UB. Va ser professor de diversitat cultural a la UVic, i ha estat convidat a diverses universitats i conferenciant de múltiples disciplines.

És autor de diferents llibres, entre els quals destaca Aroma àrab, receptes i relats (Bissan Edicions, 2014), traduït a diverses llengües i guardonat amb el premi al millor llibre de cuina estrangera (saló del llibre Gourmand, França). També és autor de Palestina, ocupació i resistència (El Jonc, 2002); Catalunya en quatre pinzellades (F. Jaume Bofill, 2000); Allò que cal saber sobre els àrabs (Flor del Viento, 2012) i de nombrosos articles publicats en diversos mitjans de comunicació.

Ha estat guardonat amb el premi Nijmet Al-Quds de l’Acadèmia i la Unió General d’Escriptors i Poetes Palestins.


Clients que han vist aquest producte també han adquirit: