Els anys d'allende Ampliar

Els anys d'allende

Nou producte

Autors: Carlos Reyes i Rodrigo Elgueta
Col·lecció: Fora de col·lecció (novel·la gràfica)
Pàgines: 144
Mida: 175×240 
ISBN: 978-84-16855-17-9

«Els anys d’Allende convida, inevitablement, a rellegir la història, activar la memòria i tornar a debatre en qualitat de ciutadans. Podem dir, en definitiva, que en aquest cas la vinyeta li fa una brillant picada d’ullet a la història.» Fundación Lafuente

Més detalls

14,00 € amb impostos

Sinopsi

En John Nitsch és un corresponsal nord-americà que arriba a Xile el 1970 per cobrir les eleccions on va sortir escollit president Salvador Allende. Aviat establirà amistat amb militants de la Unidad Popular amb els que serà testimoni dels esdeveniments fins al brutal cop d’estat de 1973, els coneguts com «mil dies» del govern d’Allende. 

La seva mirada estrangera li permet fer un relat objectiu i precís del poder i dels enemics als quals es va enfrontar la via xilena al socialisme, així com d’aquells, que des d’un suport crític, creien que el govern de la Unidad Popular havia d’avançar més de pressa i anar més lluny. 

Aquesta novel·la gràfica presenta una panoràmica del que van ser els anys d’Allende, combinant la crònica perfectament documentada amb el relat d’intriga i el suspens.  

Què en diuen?

«La realitat de la novel·la gràfica Els anys d’Allende arrasa als premis de la Fira Internacional del Còmic de Santiago. Va guanyar el premi al millor còmic xilè i a més a més, el seu guionista i el seu dibuixant es van alçar com a guanyadors de sengles categories.» El Mostrador 

«El seu èxit prové del fet que ens estem mirant com a persones. Un país sense memòria no existeix» C.Gonzálezdirector de la FIC de Santiago de Xile 


Carlos Reyes

Santiago de Xile, 1967. Guionista, comunicador audiovisual i docent. Membre fundador d’ergocomics.cl, lloc web on escriu articles i entrevistes sobre narrativa gràfica. Ha contribuït a l’organització de diversos festivals de còmic i és cofundador de l’editorial independent Feroces Editores. També fou editor de la revista internacional de còmics llatinoamericana Suda Mery K! i ha conduït el programa de ràdio online Viñetas del fin del mundo. Ha col·laborat amb pròlegs, assaigs, entrevistes i còmics en diverses publicacions -impreses i online- xilenes i d’arreu del món. 

Rodrigo Elgueta

Santiago de Xile, 1971. Dibuixant i professor d’arts plàstiques. Ha treballat com a il·lustrador per a diverses editorials. A Xile ha publicat els còmics Dragón Lemur (Visual Ediciones, 2001) i ¡Flamenco! (Platino, 2011) i ha estat un dels dibuixants de la saga Heredia Detective. Ha exposat els seus treballs tant a Xile com a l’Estat espanyol i realitza tasques de gestió cultural, organitzant i coordinant projectes i esdeveniments de narrativa gràfica. És editor, juntament amb Juan Vásquez, de la revista Platino. 

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: