I parlarem de vida! Discursos i conferències d'Anna Gabriel Ampliar

I parlarem de vida! Discursos i conferències d'Anna Gabriel

Nou producte

Autora: Anna Gabriel
Pròlegs i epílegs: Isabel Vallet, David Fernàndez, Ermengol Gassiot, Mireia Vehí, Benet Salellas
Col·lecció: Urpes (assaig)
Pàgines: 200
Mida: 130×190
Isbn: 978-84-16855-18-6


Els beneficis d’aquest llibre es destinaran íntegrament a la campanya «Free Anna Gabriel».

Més detalls

12,00 € amb impostos

Sinopsi

Gent de rius, de mars i de muntanyes,
tindran mar i prats i rius i boscos.
Ho tindran tot i es parlarà de vida.

Ovidi Montllor


Les paraules de l’Anna Gabriel sempre ens donen esperança i ens esperonen a lluitar. En aquest llibre hem volgut condensar elements importants del seu pensament revolucionari. L’esquerra independentista catalana ha estat i és un moviment polític revolucionari que ha prioritzat la intervenció sobre la realitat política i social, i que sovint no ha tingut temps per a la reflexió pausada. És per aquest motiu que conserva en el format oral algunes de les seves millors aportacions. El llibre imprès és un format idoni per perdurar en el temps i perquè els seus continguts puguin esdevenir veritables consignes que germinin en pràctiques transformadores. Els discursos i conferències que comprèn aquest llibre (2013-2018) són intervencions que cal contextualitzar en el moment polític més convuls que han viscut els Països Catalans des de la mort del dictador. Un moment polític del qual l’Anna, militant incansable de tants anys ençà, és un dels exponents individuals en el marc d’un fenomen essencialment col·lectiu. Un fenomen que ha implicat milers de persones en una lluita que és particular, però que alhora és universal per a l’emancipació humana.

La greu involució democràtica i repressiva impulsada per l’Estat espanyol l’ha portat a l’exili, i des de Tigre de Paper hem volgut aportar el nostre gra de sorra al que entenem que ara és una necessitat col·lectiva: promoure projectes solidaris que permetin difondre les idees i les pràctiques que ha defensat l’Anna Gabriel, i amb ella tantes altres, i que alhora permetin recollir diners per a la campanya a favor del seu retorn. Perquè, com ella ha dit en alguna ocasió: «Què és rendir-se? No ho sabem, nosaltres som dones».

Els beneficis d’aquest llibre es destinaran íntegrament a la campanya «Free Anna Gabriel». 

Què en diuen?

«Contra els cadenats de tanta grisor repressiva i els buits de la negra pau de bords i lladres, sura sempre un sol d’hivern, un recer a la intempèrie i mil llumins en la fosca. Això és ella per a nosaltres, que l’estimem tant.» David Fernàndez, de l'epíleg

«Si aquest llibre us permet apropar-vos més a la trajectòria política i militant de l’Anna en diversos espais i organitzacions, veureu una cosa segura: compromís, tenacitat i sobretot generositat. Veureu organització, molts anys de militància […] I crec que això s’ha de destacar, crec que això ens ha de dir molt, perquè et cal molta generositat per posar la teva vida al servei de la plena militància per la vida de totes.» Isabel Vallet, del pròleg


Anna Gabriel

Anna Gabriel Sabaté

(Sallent, 1975) és militant independentista, anticapitalista i feminista catalana. Filla d’un obrer metal·lurgic d’origen andalús i d’una militant del PSUC, el seu avi va ser membre de la CNT. És diplomada en Educació Social i llicenciada en Dret, i va ser professora d’Història del Dret a la UAB.

Va iniciar la seva militància als setze anys en la Plataforma Antifeixista de Sallent; va participar en la fundació de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua; està afiliada a la CGT, i va formar part del col·lectiu Terra i Llibertat. Actualment és militant d’Endavant i de la CUP. 

Va començar a militar en la Candidatura d’Unitat Popular l’any 2002; el 2003 va ser escollida regidora a Sallent i va formar part de l’equip de govern. Del 2007 al 2009 va ser membre del Secretariat Nacional de la CUP. Del 2013 al 2015 va ser membre de l’Oficina Tècnica Parlamentària d’aquesta força política. En les eleccions del 27 de setembre del 2015 va ser escollida diputada del Parlament de Catalunya, on va defensar el referèndum d’autodeterminació i l’obertura d’un procés constituent.

El 22 de desembre del 2017 el Tribunal Suprem va obrir a Anna Gabriel una investigació per delicte de rebel·lió. L’exdiputada va ser citada a declarar davant el magistrat instructor del cas obert per aquest motiu, Pablo Llarena, el 21 de febrer del 2018, però no va acudir a la citació judicial. Després de la incompareixença a la citació del Tribunal Suprem, el 23 de febrer del 2018, el jutge va emetre una ordre de detenció a Espanya. Actualment està exiliada a Ginebra (Suïssa), per evitar la repressió de l’Estat espanyol i per denunciar la vulneració de drets civils i polítics.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: