La part dels llops Ampliar

La part dels llops

Nou producte

La part dels llops

Autor: Jann-Marc Rouillan
Col·lecció: Narratives
Pàgines: 278
Data de publicació: setembre 2018
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-31-5

Més detalls

16,00 € amb impostos

Sinopsi

Una història èpica que enllaça la lluita obrera als anys 20, la revolució del 36, la guerra, l’exili, la resistència francesa i el retorn a Catalunya per combatre el feixisme.

Una història col·lectiva construïda a partir de la vida d’un lluitador, d’un guerriller anònim. Jann-Marc Rouillan ens trasllada a la realitat rural on comunitat i tradició es conjuguen contra l’explotació i retornen a la terra a través de les paraules antigues.

Rouillan desenvolupa un exercici literari excel·lent en unes condicions insòlites. Escrit des de la presó a causa de la seva militància a la guerrilla urbana, conjuga una ploma exquisida amb la tinta roja i negra de la seva pròpia història.


Què en diuen?

«La memòria és indissociable del nostre combat.» Joni D.

«Com en Jaume, el seu doble en la novel·la, Jann-Marc Rouillan seguia, en la profunditat de la seva presó, sent el soldat d’un exèrcit mort.» Agathe Logeart, Le Nouvel Observateur

«Des de la profunditat  del seu amagatall, Jann-Marc Rouillan, en descriure el naixement, la lluita i la mort d’aquests homes, també ens porta a les profunditats del seu món intern i als impulsos que van dictar la seva conducta.» Ekaitza


Teresa Pàmies

L'autor

Jann-Marc Rouillan (Auch, 1952) va participar en la formació el mil i els gari, i més tard d’Action Directe. Perseguit a l’Estat espanyol, on va ser amnistiat el 1977, va ser processat i empresonat a l’Estat francès en dues ocasions (1974-1977 i 1980-1981). El febrer de 1987 va tornar a ser detingut acusat d’haver participat en diferents accions armades, sent condemnat a diverses cadenes perpètues. Després de més de vint anys a la presó, onze d’ells en presons d’alta seguretat, el 6 de desembre de 2007 obté el tercer grau, que li és retirat després d’una entrevista concedida al diari L’Express. No serà fins al maig de 2011 quan accedeixi a la semillibertat. Des de llavors treballa a l’editorial Agone. Rouillan és autor de Je hais les matins (Denoël, 2001), Paul des épinettes ou la myxomatose panoptique (L’Insomniaque, 2002), de la trilogia autobiogràfica De mémoire (Agone) i Je regrette (Agone, 2016) entre molts d’altres. Ha participat com a actor a les pel·lícules Uchronia (2016), Faut savoir se contenter de beaucoup (2015) i Chute libre (2016).

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: