Sempre ho he sabut Ampliar

Simón Trinidad. L'home de ferro

Nou producte

Autor: Jorge Enrique Botero
Pròleg: Imelda Daza

Col·lecció: Narratives
Pàgines: 296
Data de publicació: novembre 2018
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-34-6

Més detalls

16,00 € amb impostos

Sinopsi

Biografia de Simón Trinidad, revolucionari colombià incansable i militant incorruptible de les FARC. Trinidad està patint, com pocs i des de fa dècades, el pes d’un sistema autoritari i antidemocràtic. I mai no s’ha doblegat.

Detingut a l’Equador l’any 2004, extradit i empresonat als EUA en un procés ple d’irregularitats, sempre s’ha mantingut ferm en la convicció de portar la lluita revolucionària fins a les últimes conseqüències. Aquest llibre n’és un important testimoni, que ens il·lustra que sovint és més poderosa la força de la raó que la raó de la força.

La figura de Simón Trinidad ens serveix de fil conductor per conèixer l’evolució de la guerrilla colombiana enmig del terrorisme d’estat que va comportar l’extermini de tot un moviment polític legal: la Unión Patriótica. En aquest llibre, Jorge Enrique Botero ens explica una de les èpoques més fosques de Colòmbia, que encara segueix marcant la vida política i social del país.


Què en diuen?

«La vida de Juvenal Ovidio Ricardo Palmera Pineda, àlies Simón Trinidad, és de pel·lícula i ningú l'ha descrit tan bé com Botero.» Sergio Segura, a 'Lanzas y letras

Joni D.

Jorge Enrique Botero

(Bogotà, 1956). Periodista, escriptor i documentalista. Ha treballat durant quaranta anys en mitjans escrits, ràdio i televisió de Colòmbia. També fou reporter de Prensa Latina (l’Havana, 1986-1991), corresponsal de La Jornada de Mèxic a Colòmbia i fundador del Canal Telesur (Caracas, 2005). Ha publicat cinc llibres: Espérame en el cielo, capitán; Últimas noticias de la guerra; Hostage Nation; La vida no es fácil, papi, i Simón Trinidad. L’home de ferro.

Entre d’altres, ha obtingut els premis Rey de España (1997), Nuevo Periodismo-Cemex (2003) i el Mejor Libro Colombiano, atorgat per la fundació Libros y Letras. És considerat un dels pocs reporters de guerra de Colòmbia. Va cobrir el procés de pau entre el Govern colombià i les FARC a l’Havana i actualment prepara el llibre En Bogotá nos pillamos, sobre la fi de les FARC.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: