Reforma o revolució Ampliar

Reforma o revolució

Nou producte

Reforma o revolucióAutoria: Rosa Luxemburg
Estudi introductori: Vidal Aragonés
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 224
Data de publicació: març 2019
Mida: 120×170
Isbn: 978-84-16855-42-1

Més detalls

13,00 € amb impostos

Sinopsi

«La idea de Fourier de transformar, mitjançant el sistema de falansteris, tota l’aigua salada de la Terra en suc de llimona era molt fantasiosa. Però la idea de Bernstein de transformar la mar d’amargor capitalista en una mar de dolçor socialista, mitjançant ampolles de suc de llimona socialreformista, només és més vulgar, però no té ni un bri menys de fantasia.»

Reforma o revolució és un dels textos de referència del marxisme. Recull el plantejament revolucionari derivat de l’anàlisi de la lluita de classes, segons el qual no es pot assolir l’alliberament social a través de simples reformes dins del sistema capitalista.

En ple debat dins la socialdemocràcia alemanya i internacional sobre el paper de la revolució i les reformes socials, Luxemburg va ser una de les veus més lúcides i contundents contra el vessant anomenat revisionisme. Una veu acreditada no només des del punt de vista teòric i intel·lectual, sinó també des del militant, revolucionari. Ara, més de cent anys després, el debat sobre la reforma o la revolució, així com sobre l’exercici pràctic de la lluita social, segueix sent cabdal per als moviments d’esquerres.


·


Wu Ming

ROSA LUXEMBURG

(ZAMOŚĆ, 1871 - BERLÍN, 1919) D’origen polonès i jueu, va haver-se d’exiliar a Suïssa amb només 18 anys a causa de la seva militància socialista. Posteriorment es va traslladar a Alemanya per unir-se al Partit Socialdemòcrata (SPD). Junt amb Karl Liebknecht, va encapçalar les protestes del sector contrari a la Primera Guerra Mundial, que considerava un «enfrontament entre imperialistes». Això va provocar el seu empresonament, que la va portar a establir les bases teòriques per a l’escissió de la Lliga Espartaquista, una organització marxista que va ser l’origen del Partit Comunista d’Alemanya. També amb Liebknecht, va liderar la frustrada revolució alemanya de 1919, que va ser durament reprimida per l’exèrcit i el govern socialdemòcrata, i que va portar a l’empresonament i posterior assassinat de centenars de revolucionaris, entre ells Liebknecht i Luxemburg.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: