Una història popular del futbol Ampliar

Una història popular del futbol

Nou producte

Una història popular del futbolAutor: Mickaël Correia
Pròleg: Carles Viñas
Traducció: Oriol Valls
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 504
Data de publicació: maig 2019
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-44-5

Més detalls

20,00 € amb impostos

Sinopsi

D’Anglaterra a Palestina, d’Alemanya a Mèxic, del Brasil a Egipte, de França a Sud-àfrica, aquest llibre explica una altra història del futbol, des dels seus orígens fins als nostres dies.

El futbol no es limita al futbol negoci: des de fa més d’un segle ha estat un instrument d’emancipació potent per als obrers, les feministes, els militants anticolonialistes, els joves dels barris populars i els contestataris del món sencer.

L’autor ressegueix el destí d’aquelles i aquells que, practicant aquest esport popular dia a dia, com a professionals o com a aficionats, han estat durant massa temps eclipsats pels equips estrella i per les llegendes daurades. Anant a contracorrent dels clixés sobre els seguidors de futbol, també explica la sorprenent història de les contracultures futbolístiques nascudes després de la Segona Guerra Mundial, des dels hooligans anglesos fins als ultres que han tingut un paper central en la Primavera Àrab de 2011. Proposant una història «des de baix», intentant donar
la paraula a tots els protagonistes d’aquesta epopeia, Mickaël Correia recorda que el futbol és també generós i subversiu.


Què en diuen?

«Amb Una història popular del futbol, Mickaël Correia proposa una crònica alternativa i política de la bimba. En contraposició al futbol negoci, l’autor explica com aquest esport és, des de fa més d’un segle, un instrument d’emancipació i de contestació a tots els racons del món.» Nicolas Guillermin, L’Humanité.

...

«Mickaël Correia ha fet del seu compromís esportiu gairebé una iniciativa ciutadana. Aquest periodista de 34 anys explica a Una història popular del futbol com la pilota ha estat una bossa de resistència llibertària contra les institucions que buscaven dirigir-lo, els règims polítics que n’utilitzaven la popularitat, les potències financeres que en volien treure profit. El seu llibre és un viatge.» Aurélien Ferenczi, Télérama.

Joni D.

Mickaël Correia (Tourcoing, 1983)

Mickaël Correia és autor i periodista independent. Des de fa deu anys participa en la redacció de la publicació mensual alternativa CQFD. També és un dels cofundadors de la revista de crítica social Jef Klak, i col·labora regularment en La Revue Du Crieur, Le Monde Diplomatique o La Revue Dessinée. A través dels seus reportatges, s’interessa especialment pels moviments socials (ZAD de Notre-Dame-des-Landes, Armilles Grogues, moviment a
Algèria...) i per la cultura popular.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: