Teoria de la reproducció social Ampliar

Teoria de la reproducció social. Ressituant la classe. Recentrant l'opressió.

Nou producte

Teoria de la reproducció socialAutora: Tithi Bhattacharya (Ed.)
Pròleg: Lise Voguel
Traducció: Marta Pera
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 304
Data de publicació: maig 2019
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-46-9

Més detalls

18,00 € amb impostos

Sinopsi

Aquest recull pioner explora la gran capacitat de la teoria de la reproducció social per a aprofundir la nostra comprensió de la vida quotidiana sota el capitalisme. Mentre molts marxistes s’acostumen a centrar en l’economia productiva, aquest llibre ho fa en qüestions com ara la cura dels infants i de la salut, l’educació, la vida familiar i els rols de gènere, l’ètnia i la sexualitat, tots els quals són cabdals per a entendre la relació entre explotació econòmica i opressió social.

En aquest llibre, autores capdavanteres com Lise Vogel, Nancy Fraser, David McNally i Susan Ferguson revelen les maneres com el treball reproductiu quotidià i generacional que es fa a les llars, a les escoles, als hospitals i a les presons també sosté el camí cap a l’acumulació.

En exposar una alternativa més elaborada a la interseccionalitat, aquests assaigs aporten idees amb implicacions de gran importància estratègica per a tothom que, des de l’anticapitalisme, l’antiracisme o el feminisme, maldi per trobar una via en el món cada cop més complex en què vivim.


Què en diuen?

«Amb capítols sòlids teòricament i fonamentats empíricament, aquest recull demostra el valor perdurable de l’enfocament feminista marxista. Benvingut sia!» Rosemary Hennessy, professora d’humanitats i d’anglès a la Universitat Rice i autora de Profit and Pleasure: Sexual Identities in Late Capitalism (2000)

···

«Una lectura obligatòria per a tothom que vulgui anar més enllà del binarisme i de la concepció d’allò que és “social” com a agregació de sistemes interseccionats i esferes que se superposen. Un ambiciós projecte per a les epistemologies de la resistència.» Himani Bannerji, autora de The Dark Side of the Nation: Essays on Multiculturalism, Nationalism, and Gender (2000)

···

«Fascinant... Traça de nou les línies de la classe i el gènere.» Green Left Weekly

Joni D.

Tithi Bhattacharya (Siliguri, India, 1971)

Tithi Bhattacharya és una historiadora i activista marxista que ha escrit profusament sobre gènere i islamofòbia. Ha
participat en moviments per la justícia social i ha encapçalat campanyes en tres continents. És professora d’història sudasiàtica a la Universitat Purdue i autora de The Sentinels of Culture (2005). És membre del consell editorial de la
International Socialist Review.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: