Teoria de la reproducció social Ampliar

Teoria de la reproducció social. Ressituant la classe. Recentrant l'opressió.

Nou producte

Teoria de la reproducció socialAutora: Tithi Bhattacharya (Ed.)
Pròleg: Lise Voguel
Traducció: Marta Pera
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 304
Data de publicació: maig 2019
Mida: 145×225
Isbn: 978-84-16855-46-9

Més detalls

18,00 € amb impostos

ATENCIÓ

Durant la situació d’emergència sanitària i per minimitzar els riscos a les treballadores hem deixat de fer enviaments.  De totes maneres, podeu continuar fent comandes. Us enviarem els llibres en paper quan acabi el confinament.

Si has comprat algun llibre on incloem temporalment la versió digital de franc, el rebràs en un màxim de 48h al teu correu electrònic.

Sinopsi

Aquest recull pioner explora la gran capacitat de la teoria de la reproducció social per a aprofundir la nostra comprensió de la vida quotidiana sota el capitalisme. Mentre molts marxistes s’acostumen a centrar en l’economia productiva, aquest llibre ho fa en qüestions com ara la cura dels infants i de la salut, l’educació, la vida familiar i els rols de gènere, l’ètnia i la sexualitat, tots els quals són cabdals per a entendre la relació entre explotació econòmica i opressió social.

En aquest llibre, autores capdavanteres com Lise Vogel, Nancy Fraser, David McNally i Susan Ferguson revelen les maneres com el treball reproductiu quotidià i generacional que es fa a les llars, a les escoles, als hospitals i a les presons també sosté el camí cap a l’acumulació.

En exposar una alternativa més elaborada a la interseccionalitat, aquests assaigs aporten idees amb implicacions de gran importància estratègica per a tothom que, des de l’anticapitalisme, l’antiracisme o el feminisme, maldi per trobar una via en el món cada cop més complex en què vivim.


Què en diuen?

«Amb capítols sòlids teòricament i fonamentats empíricament, aquest recull demostra el valor perdurable de l’enfocament feminista marxista. Benvingut sia!» Rosemary Hennessy, professora d’humanitats i d’anglès a la Universitat Rice i autora de Profit and Pleasure: Sexual Identities in Late Capitalism (2000)

···

«Una lectura obligatòria per a tothom que vulgui anar més enllà del binarisme i de la concepció d’allò que és “social” com a agregació de sistemes interseccionats i esferes que se superposen. Un ambiciós projecte per a les epistemologies de la resistència.» Himani Bannerji, autora de The Dark Side of the Nation: Essays on Multiculturalism, Nationalism, and Gender (2000)

···

«Fascinant... Traça de nou les línies de la classe i el gènere.» Green Left Weekly

Joni D.

Tithi Bhattacharya (Siliguri, India, 1971)

Tithi Bhattacharya és una historiadora i activista marxista que ha escrit profusament sobre gènere i islamofòbia. Ha
participat en moviments per la justícia social i ha encapçalat campanyes en tres continents. És professora d’història sudasiàtica a la Universitat Purdue i autora de The Sentinels of Culture (2005). És membre del consell editorial de la
International Socialist Review.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: