Com combatre el feixisme i vèncer Ampliar

Com combatre el feixisme i vèncer

Nou producte

Com combatre el feixisme i vèncerAutora: Clara Zetkin
Traducció: Daniel Escribano
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 144
Data de publicació: setembre 2019
Mida: 120×170
Isbn: 978-84-16855-49-0

Més detalls

13,00 € amb impostos

Sinopsi

Com combatre el feixisme i vèncer? Va ser una pregunta clau que es va fer la marxista i feminista alemanya Clara Zetkin quan va saber anticipar el creixement de l’extrema dreta i els perills que l’acompanyaven. En aquest text de 1923 va deixar palesa la importància de combatre'l i guanyar-li la partida.

La conjuntura actual té molts paral·lelismes amb el moment en què Zetkin va escriure el text. És per això que hem volgut recuperar aquest document únic i pioner, on analitza els factors que propicien el creixement del feixisme, caracteritza la naturalesa d’aquesta ideologia i acaba traçant unes línies magistrals sobre per què i com s’ha de combatre.

Davant d’aquest perill no podem restar passius ni ignorar-lo, cal identificar la urgència de la problemàtica amb l'extrema dreta i barrar el pas al creixement d’aquests discursos d'odi que s'alimenten de la inestabilitat generada per un capitalisme cada vegada més salvatge.  És per això que aquesta edició compta amb un extens anàlisi introductori de mans de John Riddle i Mike Taber, coneixedors de l'obra de Zetkin, i un pròleg de Miquel Ramos, periodista expert en l'extrema dreta als Països Catalans.

Clara Zetkin (1857-1933)

Clara Zetkin va néixer a Wiederau, Saxònia, el 1857. Va ser una militant i teòrica marxista alemanya i es va significar en la defensa dels drets de les dones. Va tenir un paper rellevant a la II Internacional Comunista.

Va formar part del Partit Socialista Alemany, però en va sortir quan la formació va defensar la participació a la IGM i es va vincular a la Lliga Espartaquista de Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht. Posteriorment va participar en la creació del Partit Comunista Alemany (KPD), del qual va ser diputada al Reichstag entre 1920 i 1933. Davant l’ascens del nazisme, es va exiliar a Moscú, on va morir el 1933.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: